Cea mai mare companie de asigurari din lume, American International Group Inc. (AIG), a raportat majorarea profitului inregistrat in al doilea trimestru al 2007, cresterea primelor obtinute din asigurarile de viata si proprietati, contracarand rezult
Cea mai mare companie de asigurari din lume, American International Group Inc. (AIG), a raportat majorarea profitului inregistrat in al doilea trimestru al 2007, cresterea primelor obtinute din asigurarile de viata si proprietati, contracarand rezultatele slabe obtinute de divizia sa de credite de larg consum, relateaza Reuters, citat de NewsIn. Compania a incercat sa calmeze nervozitatea de pe piata legata de expunerea sa la piata creditelor ipotecare, insa anumiti analisti sunt in continuare ingrijorati de aceasta expunere. Profitul net inregistrat in al doilea trimestru al 2007 a crescut pana la 4,28 miliarde dolari, sau 1,64 dolari pe actiune, cu mult peste performanta obtinuta in aceeasi perioada a anului trecut, cand profitul net s-a ridicat la 3,19 miliarde dolari, sau 1,21 dolari pe actiune. Analistii chestionati de Reuters se asteptau, in medie, la un profit de 1,62 dolari pe actiune. AIG a precizat ca divizia sa de garantii ipotecare a afisat o pierdere operationala inainte de plata taxelor de 78 milioane dolari in al doilea trimestru al anului curent, comparativ cu cele 110 milioane de dolari profit inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut. Chiar daca compania a inregistrat rezultatele mai slabe ale diviziei de credite de larg consum, profitul obtinut de divizia sa asigurari de proprietate si in caz de accidente a crescut cu 30%, pana la 1,98 miliarde dolari, iar divizia sa de asigurari de viata a inregistrat o majorare a profitului operational de 14%, pana la 2,9 miliarde dolari. Rezultatele financiare au inclus un profit net de 398 milioane dolari obtinut prin vanzarea unei parti a diviziei de investitii a AIG catre grupul Blackstone Group LP. Grupul AIG este prezent Romania prin compania de asigurari generale AIG Romania, asiguratorul de viata AIG Life si fondul de investitii AIG New Europe.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.