Se zice ca un roman a reusit sa scape cu toata carnea pe oase si, cand a ajuns acasa, si-a facut o baie ca a canibalilor, inventand astfel celebrele terme romane. Astazi, un olandez, pe numele sau Floris Schoonderbeek, si-a adus aminte de legenda si
Se zice ca un roman a reusit sa scape cu toata carnea pe oase si, cand a ajuns acasa, si-a facut o baie ca a canibalilor, inventand astfel celebrele terme romane. Astazi, un olandez, pe numele sau Floris Schoonderbeek, si-a adus aminte de legenda si a creat "Dutchtub", care este un fel de cazan la purtator, pe care-l poti lua in portbagajul masinii, inventia aceasta aducandu-i numeroase premii internationale. Mi-a venit in cap aceasta povestioara macabro-utilitara cand amicul meu Ioan Grosan, unul dintre marii prozatori romani, mi-a amintit de vizita facuta impreuna, acum cativa ani, in Danemarca, intr-un program de informare sociologica. Domnul Grosan ma mustra ca i-am spus, din invidie, desigur, "gigolo" lui Teodor Baconsky. Are dreptate Ioan Grosan, m-a prins cu mata-n sac si recunosc: sunt invidios pe comunistii aia danezi (iti aduci aminte, Ioane, ziua aia de 1 Mai, sarbatorita cu ei...) care au reusit sa puna jacuzzi si in inchisori, care scoteau gratiile de la penitenciarul de nebuni pentru ca piromanii sa nu se simta stresati, care faceau greva generala pentru a cincea saptamana de concediu si care avusesera ultimul viol cu cinci ani in urma. Sunt invidios, intr-adevar, pe programele lor sociale, care nu lasa pe nimeni sa moara de foame.
Datorita aceastei invidii ii urasc pe ambasadorii nostri care fac un joc invers: in loc sa spuna deputatilor ce proiecte face lumea aia civilizata pentru ca maria-sa, cetateanul, sa nu moara de foame, ei pleaca in misiuni pentru a le arata occidentalilor ca si noi stim, prin reprezentanti, sa facem sex in jacuzi! Acum inteleg si eu, prostul venit de la taranescu, de ce, tocmai acum, teologul Teodor Baconsky a fost promovat ambasador la Paris: pentru ca, potrivit lectiilor invatate la Vatican, isi dusese la capat misiunea din budoarul australian!
Sigur ca nu sunt tampit sa-l critic pe dl. Baconsky pentru cartile scrise si, parafrazandu-l pe Noica, inteleg ca s-au citit carti si intre bulele din jacuzzi, insa nu pot sa inteleg coincidentele astea, potrivit carora un om cu lecturi rafinate coboara in praful din presa pentru a-i sustine tocmai pe aceia care decid posturile caldute din strainatate! Putin imi pasa mie ca, dintre toate femeile de pe pamant, dl. Baconsky a preferat-o pe maritata Vulpe. La rigoare, daca ar fi sa-l critic, l-as acuza ca nu a sarit in apararea celei care s-a ocupat de masajul sau de relaxare cand era in control la ambasada din Australia. Saraca femeie vine cu coada intre picioare acasa si teologul o lasa prada spahiilor din presa, care vor sa-i ia femeii si casa de protocol! Daca era barbat adevarat, ca sa n-o compromita pe doamna Vulpe, dl. Baconsky ar fi iesit in public si ar fi spus ca in Australia nu s-a derulat o aventura cu iz de trafic de influenta, ci s-a consumat o mare iubire.
Revenind la istoria jacuzzi-ului, am sugera MAE sa-i doteze obligatoriu pe ambasadori cu acel "Dutchtub" (se poate comanda pe www.dutchtub.com), astfel ca, ori de cate ori va fi nevoie, sa poata demonstra nivelul de trai din tara noastra. Bani sunt destui la buget: luam din fondul pensionarilor, ca sa-i facem in necaz lui Tariceanu. Si, ca sa nu mai gresim, nu vrea cineva sa ne dea si noua lista de intangibili, despre care nu avem voie sa scriem de rau? Am evita astfel riscul de a trece la cada comfort III, in care, probabil, apa curge o data pe saptamana, intre orele 19-21. Ca in apartamentele imbogatitilor pensionarilor romani.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.