Majorarea pensiilor a fost aprobata de Guvern in sedinta de ieri, printr-o ordonanta de rectificare a bugetului asigurarilor sociale.
Legea pensiilor, initiata de PSD, a fost adoptata in 28 iunie, ultima zi a sesiunii parlamentare, si a fost de
Majorarea pensiilor a fost aprobata de Guvern in sedinta de ieri, printr-o ordonanta de rectificare a bugetului asigurarilor sociale.
Legea pensiilor, initiata de PSD, a fost adoptata in 28 iunie, ultima zi a sesiunii parlamentare, si a fost depusa pentru promulgare in 6 iulie.
Inainte de a promulga actul normativ, presedintele a cerut Guvernului, printr-o scrisoare adresata premierului Tariceanu, sa ii transmita documentatia din care sa rezulte sustenabilitatea aplicarii Legii pensiilor in perioada 2008 - 2010 si, daca este posibil, o evaluare pentru 2011-2013. Cand a anuntat promulgarea legii, presedintele Basescu a criticat dur raspunsul Guvernului si pe semnatarii scrisorii, despre care a spus ca sunt incompetenti, si a prezentat o analiza facuta de departamentele Presedintiei privind sustinerea financiara a cresterii pensiilor.
Actul normativ promulgat de presedinte prevede ca pensia medie va urca cu 40% la inceputul anului viitor, dupa ce punctul de pensie va creste de la 31% la 37,5% din valoarea salariului mediu brut. Legea pensiilor stabileste o noua majorare a punctului de pensie incepand cu 1 ianuarie 2009, de la 37,5% la 45% din salariul mediu brut. Punctul de pensie este in prezent de 396 lei, urmand sa creasca, incepand cu 2008, la 568 lei. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.