Seful arbitrilor l-a pirit pe finantatorul Stelei la Comisia de Disciplina, insa acesta nu risca mai nimic, deoarece nu are functii oficiale in Ghencea.

Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, se apara in justitia sportiva de calomniile lui Gigi Becali. Facut „pervers" si „omul lui Borcea si al jocurilor de culise" de finantatorul Stelei, Constantin cere sanctionarea lui Becali si arunca responsabilitatea greselilor de arbitraj pe umerii lui Ionut Lupescu. „Nu este nimic adevarat, aceste sume nu pot exista in fotbalul romanesc (n.r. - Becali l-a acuzat ca a facut un milion de euro din arbitraj). Nu eu sint tinta jocurilor facute de el, ci se incearca crearea unor presiuni asupra arbitrilor. Si anul trecut Gigi Becali a vrut metode cu care a destabilizat linistea unui club, caruia nu o sa ii dau numele. Daca el avea ceva de spus, de ce nu a facut-o anul trecut, cind ma ocupam eu de delegari? Nu vreau sa mai comentez nimic, ci doar sa va spun ca am sesizat Comisia de Disciplina din cadrul LPF", a declarat presedintele CCA intr-o conferinta de presa. El a completat ca, asa cum s-a promis inaintea inceperii campionatului, FRF ar trebui sa ia masuri dure care sa penalizeze astfel de acuze nefondate.

Patronul din umbra al Stelei nu risca insa mare lucru. De la intrarea sa in fotbal, la inceputul acestui deceniu, Gigi Becali i-a atacat si i-a jignit pe numerosi parteneri de competitie sau conducatori ai fotbalului romanesc, fiind un client fidel al comisiilor de disciplina si, uneori, al tribunalelor. Pe rind, presedinti de cluburi sau simpli angajati, arbitri, selectioneri, conducatori ai FRF si ai LPF, impresarii au avut de-a face, si nu de putine ori, cu minia finantatorului stelist. Comisiile l-au avertizat si l-au suspendat in numeroase rinduri, insa efectul acestor sanctiuni a a fost aproape nul dupa ce Gigi Becali a trecut actiunile pe numele rudelor si functiile executive pe numele apropiatilor. Chiar si asa, suspendarea presupune ca acesta nu are voie sa intre la vestiare si sa reprezinte clubul in relatiile cu FRF, LPF si in Adunarile Generale, nu poate sa semneze nici un document in numele gruparii, iar Becali nu facea oricum mai nimic din toate acestea.