Dan Voiculescu ameninta ca se retrage din Parlament daca Fondul Solidaritatea nu trece la vot. Si sint toate sansele sa nu treaca.

Seful partidului intrat pe sub usa in Parlament si impins de la spate de un post de televiziune si-a inc
Dan Voiculescu ameninta ca se retrage din Parlament daca Fondul Solidaritatea nu trece la vot. Si sint toate sansele sa nu treaca.

Seful partidului intrat pe sub usa in Parlament si impins de la spate de un post de televiziune si-a inceput campania electorala. Se deplaseaza prin tara cu elicopterul, dupa modelul providentialismului ceausist, impartind binecuvintari primarilor pecisti, si isi da intilnire cu alegatorii. Un mimim realism in autoevaluarea popularitatii sale politice il face sa coboare din cer, pentru a atrage macar astfel atentia asupra aparitiilor sale. Adept al stilului patetic, de un imens umor involuntar, Dan Voiculescu debiteaza platitudini cu gravitate, in admiratia nu tocmai neconditionata a locotenentilor sai, care pe fata il declara genial, iar altfel par oricind dispusi sa-l lase balta pentru o combinatie politica mai de viitor.

Dan Voiculescu a mai amenintat o data cu demisia, cind au aparut la CNSAS aventurile cu Securitatea ale avatarului sau Felix. Atunci Voiculescu a declarat, ferm, ca daca se va dovedi ca a facut politie politica, pleaca din Parlament. Cu toate ca nu i-a fost retrasa aceasta stampila, parolistul sef de partid asteapta o hotarire judecatoreasca, in timp ce avocatii sai gasesc noi si noi motive de aminare a sentintei.

Parerea buna pe care o are seful PC despre sine insusi se explica, in parte, prin atmosfera de curte de la virful partidului sau si prin osanalele pe care i le aduce televiziunea pe care a infiintat-o si pe care, inocent, Dan Voiculescu le ia in serios. Fiindca o persoana care ameninta cu demisia porneste, de obicei, de la premisa ca asta ar putea provoca regrete si eventuale rugaminti sa se abtina. Or, daca s-ar uita in sondajele de opinie, intratabilul deputat ar descoperi ca dinspre electorat nu prea are cine pe cine speria cu aceasta solemna promisiune, cel mult pe alegatorii din marja de eroare. Iar printre politicieni - putine sanse ca Felix sa mai impresioneze pe cineva, dupa cele doua piruete pe care fostul hocheist le-a facut pe gheata aliantelor in mai putin de doi ani.

Ce-or fi pazind oare consilierii de campanie ai lui Dan Voiculescu? Acestia il lasa sa-si consume energia cu promisiunea demisiei, ceea ce probabil il consuma, in loc sa-i spuna ca n-are decit sa astepte pina la alegeri pentru a se desparti de Parlament o data, dar definitiv. Ori te pomenesti ca tocmai consilierii i-au sugerat varianta demisiei, ceea ce i-ar da macar satisfactia de a se fi retras el insusi inainte de a fi retras de alegatori, prin nebagare in seama.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.