RCA, obligatorie pentru scutere
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) intentioneaza sa introduca obligativitatea incheierii de polite de asigurare pentru scutere, fiind in discutii cu societatile de asigurari si cu autoritatile implicate, au declarat, pentru Mediafax, reprezentanti ai CSA. Aceste demersuri sunt considerate necesare intrucat numarul accidentelor in care au fost implicate scutere a crescut semnificativ in ultima perioada. Companiile de profil ar putea pregati deja produse de asigurare pentru scutere, stabilind si tarifele pentru polite. (Mediafax)

Profit in crestere la Calimanesti-Caciulata Compania hoteliera Calimanesti-Caciulata a raportat in primul semestru venituri totale de 9,7 milioane de lei, in scadere cu 7,5% fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce profitul net a crescut de peste doua ori, la circa 14.300 lei. Cheltuielile totale au avut de asemenea o tendinta descendenta, coborand cu aproape 7%, pana la 9,6 milioane lei, potrivit raportului semestrial al firmei. Cifra de afaceri a ajuns la 9,6 milioane lei, fata de 10,2 milioane lei in primele sase luni din 2006, in timp ce profitul din exploatare s-a diminuat cu 11%, la 144.000 lei. (Mediafax)

Rompetrol, 10 miliarde de dolari pana in 2010 Aceasta este cifra de afaceri pe care o viseaza grupul, a declarat Cosmin Cocean, vicepresedinte Rafinare si Perochimie in cadrul Grupului Rompetrol. „Grupul va atinge acest nivel si prin achizitii, dar o poate face si prin majorarea capacitatii de rafinare si prin extinderea retelei de distributie", a spus reprezentantul Rompetrol, cu ocazia lansarii primei instalatii de fabricat bitum modificat cu polimeri, la rafinaria Vega Ploiesti. Sase companii mari din strainatate sunt interesate de preluarea a 25 la suta din grup, suma urmand sa fie utilizata pentru extinderea activitatilor Grupului, au anuntat reprezentantii Rompetrol. (Rompres)

Citeste si:

Vanzari in crestere pentru Zentiva Romania Compania farmaceutica, parte a grupului ceh cu acelasi nume, a inregistrat in primul semestru o crestere cu 21,3% a vanzarilor, la 47,38 milioane euro, comparativ cu perioada similara din 2006. Portofoliul unitatii de productie detinute in Romania, fostul Sicomed Bucuresti, a contribuit in proportie de 66,9%, respectiv 31,73 milioane euro, la rezultatele totale inregistrate pe piata autohtona. (Mediafax)

Creste pretul conservelor de legume si fructe Specialistii prognozeaza cresterea intre 30-50%, cauza fiind lipsa de materii prime, ca urmare a secetei care a afectat culturile agricole. Potrivit lui Aurel Tanase, presedintele patronatului de profil, Romconserv, fabricile de conserve produc cu mai putin de 30% din capacitate, deoarece oferta de materie prima de pe piata este foarte scazuta.