Formula 1 cumpara fotbalul

Conducatorul Formulei 1, Bernie Ecclestone, impreuna cu seful Renault, Flavio Briatore, intentioneaza sa achizitioneze clubul londonez de fotbal Queens Park Rangers (liga a doua), detinut de Gianni Paladini, po
Formula 1 cumpara fotbalul

Conducatorul Formulei 1, Bernie Ecclestone, impreuna cu seful Renault, Flavio Briatore, intentioneaza sa achizitioneze clubul londonez de fotbal Queens Park Rangers (liga a doua), detinut de Gianni Paladini, potrivit editiei online de vineri a cotidianului Daily Mail. Ecclestone, care are o avere de aproape cinci miliarde de euro, fiind unul dintre cei mai bogati 20 de oameni din Anglia, l-a contactat pe Flavio Briatore si i-a propus sa devina proprietari ai clubului englez, iar presa engleza scrie ca s-a ajuns la un acord de principiu cu patronul echipei, Gianni Paladini, care a solicitat suma de 45 de milioane de euro, dar ca va accepta o suma mai mica in cazul in care cei doi oameni de afaceri sint decisi sa cumpere formatia.

Record de prezervative la o intrecere sportiva

Thailanda a distribuit 20.000 de prezervative sportivilor participanti la Universiada de vara, care a inceput in aceasta saptamina la Bangkok, a anuntat, vineri, un oficial thailandez, citat de AFP. "Trebuie sa fie constienti ca exista riscul sa se imbolnaveasca de SIDA daca ies sa se distreze prin oras dupa competitii. Daca mai vor, avem un stoc nelimitat de prezervative pentru ei", a declarat Thawat Sunthrajarn, responsabil pentru controlul bolilor din cadrul Ministerului Sanatatii.

Thailanda a realizat mari progrese in ultimii ani in lupta impotriva SIDA, in contextul in care prostitutia este larg raspindita in aceasta tara.

A 24-a editie a Universiadei de vara, a doua manifestare sportiva din lume dupa JO in ceea ce priveste numarul participantilor, a inceput miercuri, la Bangkok, cu prezenta a 10.200 de sportivi, toti studenti de 160 de nationalitati, care vor evolua la 17 discipline.

Beckham, debut cu infringere la LA Galaxy

David Beckham a debutat joi noapte intr-un meci oficial pentru echipa americana LA Galaxy. Mijlocasul englez, urmarit din tribuna de selectionerul Steve McClaren, a fost introdus pe teren in minutul 72 al meciului pe care LA Galaxy l-a pierdut cu scorul de 0-1 in fata lui DC United. "A fost o noapte buna, dar in acelasi timp si rea. A fost o doza de presiune pentru ca toata lumea vorbea despre venirea mea in MLS si despre faptul ca nu am jucat inca. Dar presiunea pe care o simt este numai din partea mea, pentru ca am vrut sa-mi revin si sa evoluez din nou. Nu este frumos sa-i dezamagesti pe oamenii care au dat bani pe bilete sa te vada, asa ca ma bucur ca am intrat pe teren", a declarat fostul capitan al echipei nationale a Angliei. El a afirmat ca inca nu si-a revenit complet in urma accidentarii la glezna si ca simte ca nu s-a antrenat normal in ultimele doua luni. "Mi-a parut bine ca am putut juca. Accidentarea nu este una usoara, pe care timpul sa o poata vindeca. Probabil ca o sa simt niste dureri in ziua de vineri, dar a fost un pas foarte important pentru mine. M-am simtit foarte bine pe teren, iar ploaia a facut jocul mult mai amuzant. Eu m-am obisnuit cu vremea aceasta din Anglia si cred ca MLS o sa ajunga sa se compare cu marile ligi de fotbal din Europa", a mai spus Beckham, care a evoluat in fata a peste 40.000 de fani.

Barcelona, alungata de ciclon

Meciul amical pe care FC Barcelona trebuia sa-l dispute impotriva unei formatii din Hong Kong, in cadrul turneului vicecampioanei Spaniei in Asia, a fost anulat din cauza unei alerte de ciclon. "Meciul a fost anulat din cauza conditiilor meteorologice. Nu stim in acest moment daca meciul va avea loc mai tirziu", a declarat un purtator de cuvint al organizatorilor. Observatorul din Hong Kong a difuzat la ora 6.30 GMT o alerta de nivelul 8, recomandind locuitorilor sa revina la casele lor. Bursa din Hong Kong a fost nevoita sa-si incheie sedinta mai devreme.

Niculae, prea bogat pentru fotbalistii din Scotia

Capitanul echipei Iverness, Grant Munro, este convins ca Marius Niculae va face senzatie in campionatul Scotiei, unde ar putea debuta simbata, in meciul din deplasare cu Motherwell, din etapa a doua, informeaza "Daily Record". "Cred ca Marius este incintat de revenirea in fotbal, dupa intirzierea cauzata de neprimirea permisului de munca. Este foarte sociabil si are o personalitate contagioasa. Vrea sa faca bine in primul rind pentru echipa. S-a evidentiat prin simtul umorului si acesta este un semn bun. Acest lucru arata in ce masura s-a adaptat in echipa. Au existat discutii in privinta salariului sau mare, dar pe jucatori nu ar trebui sa ii intereseze acest lucru. Sintem aici ca sa jucam fotbal. Nu este de competenta noastra sa comentam si, daca va inscrie goluri simbata, nu se va plinge nimeni", a spus Munro.

Armistitiu intre pilotii McLaren

Pilotul britanic Lewis Hamilton a declarat, intr-un comunicat dat publicitatii, joi seara, de echipa McLaren-Mercedes, ca nu este "in razboi" cu coechipierul sau Fernando Alonso. "Sintem amandoi foarte competitivi si ne respectam reciproc. Sintem ambitiosi si vrem sa cistigam. Dar nu sintem piloti in razboi", a afirmat Hamilton, cistigator, in week-end-ul trecut, al Marelui Premiu al Ungariei, dupa ce Alonso a fost privat de pole position pentru ca l-a blocat intentionat pe britanic la standuri, in timpul calificarilor. "Chiar daca duminica nu ne-am vorbit, de atunci am discutat si avem in continuare relatii profesioniste. De fapt, Alonso si eu am planuit sa ne intilnim in timpul vacantei", a precizat Lewis Hamilton. Cu sase etape inainte de finalul Campionatului Mondial, Hamilton se afla in fruntea clasamentului pilotilor, cu 7 puncte avans fata de Alonso, 20 fata de finlandezul Kimi Raikkonen si 21 fata de brazilianul Felipe Massa.

Contador jura ca nu s-a dopat

Cistigatorul editiei din acest an a Turului Frantei, spaniolul Alberto Contador, a asigurat pe toata lumea, vineri, la Madrid, intr-un comunicat de presa, ca nu s-a dopat niciodata, aparindu-se astfel de suspiciunile de dopaj care planeaza asupra lui.

"Nu m-am dopat niciodata. Nu am participat niciodata la un act de dopaj", a declarat Contador, care a citit un comunicat de presa la sediul Consiliului superior al sporturilor din Spania. Ciclistul spaniol a amenintat, de asemenea, ca va initia actiuni in justitie impotriva celor care vor mai lansa atacuri impotriva sa. Spaniolul a adaugat ca o parte din banii pe care ii va obtine ca despagubiri morale de pe urma celor ce il defaimeaza, vor fi donati pentru lupta impotriva dopajului. Contador, in varsta de 24 de ani, a refuzat sa raspunda intrebarilor celor aproximativ 50 de jurnalisti prezenti la Madrid, multumindu-se doar sa citeasca comunicatul.

Rutierul spaniol a cistigat Turul Frantei 2007, profitand de retragerea din competitie a danezului Michael Rasmussen, suspect de dopaj. Chiar si Contador a fost suspectat si acuzat ca s-a dopat. Organizatorii cursei cicliste Cyclassics, din 19 august, de la Hamburg, au declarat, miercuri, ca spaniolul nu este binevenit la competitie, din cauza informatiilor expertului german in lupta antidoping, Werner Franke, potrivit carora Alberto Contador s-ar fi dopat cu testosteron. Numele spaniolului a aparut si in afacerea de dopaj sangvin Puerto, care a zguduit ciclismul in 2006.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.