Colegiul Medicilor Brasov a decis ca medicul acuzat de doi parinti ca nu a vazut la ecografie faptul ca un bebelus se va naste cu malformatii este nevinovat.

„Comisia a ajuns la concluzia ca nu se retine nici un fel de culpa medicala in sarcina medicului. Ecografia fetala are scopuri si limite, astfel ca nu s-a putut identifica malformatia. Si daca s-ar fi observat ceva dupa trecerea a 14 saptamini, tot nu se mai putea recomanda intreruperea. Nu era un caz care sa puna in pericol viata copilului. Cercetarile pe care le-am facut arata ca nu e o vina medicala, ci mai degraba o intimplare nefericita", spune presedintele Comisiei de disciplina, Alexandru Balescu.

Cotidianul a relatat recent cazul a doi parinti din Brasov al caror copil s-a nascut fara degete la miini. Parintii au acuzat-o pe dr. Ionela Gambara ca nu a vazut la analize ca bebelusul se va naste cu malformatii, desi au facut patru ecografii. La momentul respectiv, doctorita s-a declarat nevinovata, iar cazul a ajuns in atentia Colegiului Medicilor Brasov.

Ovidiu Calbureanu, tatal bebelusului, s-a declarat stupefiat la aflarea vestii. „Cum e posibil sa aflu de la ziaristi concluzia la care a ajuns comisia? Am depus plingerea, impreuna cu fisele de observatie si doua fotografii de la ecograf, pe 21 mai. De-atunci, m-am interesat de citeva ori de mersul anchetei si mi s-a raspuns sa stau linistit ca toata lumea e in concediu. Ma uit in fiecare zi in cutia postala sa vad daca am primit raspunsul si acum aflu rezultatul din presa."

Brasoveanul e nedumerit ca medicii nu au putut retine in sarcina ginecologului macar o acuzatie de neglijenta in serviciu. Asta in conditiile in care sotia lui a mers de patru ori la ecograf, ultima oara cu trei saptamini inainte de nastere, iar medicul a spus ca totul e in regula. Ovidiu Calbureanu este decis sa actioneze in instanta Comisia de disciplina pentru lipsa de profesionalism.