Invatamantul s-a adaptat rapid la dezvoltarea Internetului. Au aparut forme noi de invatamant la distanta: studiile pot fi completate stand comod acasa, in fata calculatorului. Profesorul universitar doctor Bogdan Onete (foto) de la ASE, directorul p
Invatamantul s-a adaptat rapid la dezvoltarea Internetului. Au aparut forme noi de invatamant la distanta: studiile pot fi completate stand comod acasa, in fata calculatorului. Profesorul universitar doctor Bogdan Onete (foto) de la ASE, directorul programului de Master in Business (www.mb.ase.ro) explica in ce consta masteratul online, cel mai nou venit la bursa invatamantului modern:
Cum poate fi caracterizat masteratul on-line?
- Este o forma moderna de studiu care se adreseaza celor care au terminat deja cursurile unei institutii de invatamant superior (3 sau 4 ani) si au abilitati minime in a lucra pe Internet.
De ce ar opta cineva pentru aceasta forma si nu pentru cea traditionala?
- Invatamantul on-line, deci si masteratul, are cateva avantaje notabile. Mai ales pentru cei care nu au acces la un centru universitar in apropiere sau acesta nu ofera specializarile dorite. Masterul on-line nu presupune cheltuieli de transport sau cazare si asigura lucrul intr-un mediu placut, acasa. Sistemul de distribuire si acces la cursuri este deosebit de flexibil, disponibil 24 ore pe zi, 7 zile pe saptamana, asa ca studentul este cel ce decide care este orarul, cand doreste sa comunice cu studentii sau sa-si faca temele.
Nu este prea complicat? E nevoie de o pregatire prealabila?
- Nu e nimic in plus fata de ceea ce stie toata lumea sa faca: sa acceseze un site sau sa trimita un e-mail.
Lipsa contactului direct cu profesorii sau colegii nu e un impediment?
- Tocmai datorita flexibilitatii acestei forme de invatamant am constatat ca interactiunea este chiar mai mare decat la masteratul traditional, comunicarea este mai buna. Profesorii au mai mult timp pentru lucrul individual cu studentii.
De ce e nevoie de un masterat in business? Din ce vedem in jurul nostru, nu reiese ca ar fi nevoie de scoala multa pentru a face bani.
- Aceasta perceptie incepe sa se schimbe, din fericire. Afacerile sunt o stiinta, si, pe masura integrarii noastre in UE, tunurile financiare vor face loc disciplinei manageriale.
Sunt multi amatori pentru aceasta specializare?
- Avem studenti proveniti din diverse domenii (de la drept pana la inginerie), originari din toate zonele tarii dar si din strainatate. Chiar din locuri exotice, cum ar fi statul Belize.
Un masterat on-line este echivalent cu unul clasic?
- Nu este nici un fel de deosebire intre o diploma si alta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.