Ploi torentiale, vijelii, fulgere, grindina, strazi si gospodarii inundate, drumuri blocate, copaci prabusiti din cauza vantului puternic, acesta este bilantul codului galben care "a lovit" Capitala si 22 de judete din tara. Avertizarea se incheie ma
Ploi torentiale, vijelii, fulgere, grindina, strazi si gospodarii inundate, drumuri blocate, copaci prabusiti din cauza vantului puternic, acesta este bilantul codului galben care "a lovit" Capitala si 22 de judete din tara. Avertizarea se incheie maine.

Dupa saptamani de canicula a venit si ploaia mult asteptata in Bucuresti, dar nu fara probleme. Ca de fiecare data cand "pica de sus", majoritatea intersectiilor au fost blocate, semafoarele nu au functionat, excesiv de multe strazi au fost inundate, iar circulatia a fost un adevarat calvar. Calea Giulesti, intersectia B-dului Aviatorilor cu Intrarea Pescarus, Pasajul Marasesti si Soseaua Kiseleff, intre Str. Arhitect Ion Mincu si Piata Presei si comuna Rosu Militari sunt numai cateva dintre zonele unde traficul auto a fost ingreunat din cauza acumularilor de apa.

IN TARA. Circulatia pe DN 17, intre Gura Humorului si Campulung Moldovenesc, a fost blocata, dupa ce podul peste Raul Moldova a cedat din cauza ploilor torentiale si a viiturilor. 14 localitati din Suceava au ramas fara curent electric. Nici locuitorii judetului Constanta nu s-au putut bucura de racorirea vremii. Sute de gospodarii au fost inundate, drumuri blocate, animale moarte, cel putin 10 localitati au ramas fara energie electrica si apa potabila, iar sute de pompieri si jandarmi au fost mobilizati sa ajute locuitorii loviti de torente. Cea mai afectata a fost zona de sud a judetului, unde masinile au ramas blocate pe DN39 din cauza acumularilor de ape. Circulatia fluvial-maritima a fost inchisa in Portul Constanta Sud Agigea din cauza vantului puternic


De maine, din nou caldura marePloile abundente vor continua sa cada si astazi. In zona montana, cerul va prezenta innorari si vor fi averse, descarcari electrice si unele intensificari ale vantului, pe arii extinse in Carpatii Orientali si local in rest. Cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp, iar in Maramures si Bucovina ar putea ajunge chiar la 50 l/mp. De maine, vremea se va incalzi usor. Pe Litoral, conditiile de ploaie vor fi reduse, iar la sfarsitul saptamanii temperatura apei marii, dar si cea a aerului vor creste, astfel ca turistii pot merge cu incredere la mare. La munte, vremea va ramane instabila, mai ales in zona Carpatilor Orientali, acolo unde ar putea sa ploua torential. Pentru Bucuresti, meteorologii au vesti bune. Ploile se vor opri in aceasta seara, iar de maine cerul va fi variabil, cu vant slab, pana la moderat. Temperatura aerului va creste din nou, maxima fiind prognozata la 31°C. Vineri va fi si mai cald, 32°C, sfarsitul de saptamana anuntandu-se unul incins pentru cei care vor ramane in Capitala.
Sorin Anghel

Comentariul specialistuluiAerul rece a continuat sa alimenteze sistemul noros dezvoltat deasupra Marii Negre. Sub influenta acestuia se va afla in continuare astazi si maine tara noastra, cele mai expuse averselor, descarcarilor electrice si intensificarilor de vant fiind zona de munte, Moldova, Maramuresul si Transilvania. In cursul acelorasi doua zile, in restul teritoriului instabilitatea atmosferica va fi mai redusa, ploile avand un caracter izolat. Pentru cea de-a treia zi, materialele probabile arata o ameliorare evidenta a vremii in estul tarii, dar un front atmosferic va declansa fenomenele specifice instabilitatii atmosferice in regiunile vestice, nordice si centrale. Zilele urmatoare s-ar putea ajunge la 34°C meteorolog Romica Jurca Azi In taraBacau 22°C / Baia Mare 30°C / Brasov 25°C / Buzau 27°C / Cluj-Napoca 29°C / Constanta 26°C / Craiova 31°C / Deva 31°C / Galati 25°C / Iasi 24°C / Miercurea Ciuc 23°C / Oradea 31°C / Pitesti 28°C / Sibiu 27°C / Suceava 20°C / Targus-Mures 30°C / Timisoara 32°C


Bucurestimax. 27°C / min. 15°C
Azi (miercuri): Cerul va fi temporar noros si vor fi conditii de aversa si descarcari electrice. Vantul va sufla slab, pana la moderat.

Maine (joi): Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab, pana la moderat. Maxima: 31°C, iar minima: 18°C.

Poimaine (vineri): Cerul va fi variabil. Vantul va sufla slab, pana la moderat. Maxima: 32°C, iar minima: 18°C.


Pe litoralAzi (miercuri): Cerul va mai prezenta unele innorari si local vor cadea averse insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla slab, pana la moderat. Temperatura aerului: 26-16°C. Temperatura apei: 22-20°C.

Maine (joi): Vremea se va incalzi usor. Cerul va fi variabil si vor mai fi conditii ca trecator sa ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura aerului: 27-18°C. Temperatura apei: 23-21°C.

Poimaine (vineri): Vremea va fi in general frumoasa. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura aerului: 28-18°C. Temperatura apei: 23-21°C.


La munteAzi (miercuri): Cerul va prezenta innorari si vor fi averse si descarcari electrice pe arii extinse in Orientali si local in rest. Cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp, iar in Orientali, izolat, 45-50 l/mp.

Maine (joi): Vor fi innorari si indeosebi ziua vor mai fi averse si descarcari electrice, pe arii mai extinse in Orientali, unde si cantitatile de apa mai pot fi insemnate.

Poimaine (vineri): Cerul se va innora si mai ales dupa-amiaza si noaptea vor fi averse si descarcari electrice.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.