Un candidat al opozitiei prosiriene a cistigat alegerile legislative partiale din Liban, stirnind ingrijorarea guvernului prooccidental, deoarece un rezultat similar s-ar putea inregistra, in curind, si la alegerile prezidentiale. Camille Khoury l-a
Un candidat al opozitiei prosiriene a cistigat alegerile legislative partiale din Liban, stirnind ingrijorarea guvernului prooccidental, deoarece un rezultat similar s-ar putea inregistra, in curind, si la alegerile prezidentiale. Camille Khoury l-a invins pe fostul presedinte Amin Gemayel in lupta pentru un loc in legislativul libanez. Ambii candidati sint crestini maroniti si sint potentiali candidati la alegerile prezidentiale. Prin lege, presedintele Libanului trebuie sa fie crestin de confesiune maronita. Lupta pentru locul de deputat, ramas liber dupa asasinarea lui Pierre Gemayel, fiul lui Amin Gemayel, a dus la conflicte puternice intre crestinii libanezi, divizati intre putere si opozitie, din noiembrie 2006.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.