Americanii "nu sunt dispusi sa astepte pana in 2008"  Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a anuntat ieri ca avocatii sai si cei ai Ford se vor intalni astazi din nou pentru a continua negocierile privind preluarea pachetului majo
Americanii "nu sunt dispusi sa astepte pana in 2008" Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a anuntat ieri ca avocatii sai si cei ai Ford se vor intalni astazi din nou pentru a continua negocierile privind preluarea pachetului majoritar de actiuni al Automobile Craiova. Potrivit comunicatului AVAS, "Comisia de privatizare a Automobile Craiova a supus spre aprobare Guvernului Romaniei in sedinta de miercuri, 1 august, un Memorandum prin care a solicitat finalizarea tranzactiei printr-o lege speciala si mandatarea Comisiei in a desfasura negocierile din aceasta perspectiva". Ca urmare a mandatului primit de la Executiv, Comisia de privatizare, avocatii AVAS in negocierea contractului, firma Tuca, Zbircea si Asociatii, precum si avocatii companiei Ford, firma Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, s-au intalnit vineri, 3 august, pentru a discuta principalele elemente ale tranzactiei ce vor fi cuprinse in actul normativ.Urmatoarea sedinta de negociere va avea loc marti, 7 august 2007, la sediul AVAS, cand vor fi continuate discutiile cu privire la continutul actului normativ", noteaza Autoritatea, precizand ca, desi nu a deschis oferta financiara depusa de Ford, le-a cerut acestora sa le-o prezinte pe cea imbunatatita... Ford vrea clarificarea datoriilor Cu numai o zi in urma, presedintele Comisiei de privatizare, Sebastian Vladescu, anunta ca a primit mandat de la Guvern pentru a negocia in cadrul unei legi speciale pentru privatizarea Automobile Craiova. "Pretentiile Ford, pe care nu le pot face publice inca, nu se regasesc in cadrul legislativ pentru privatizare. Ford vrea sa preia o societate curata", preciza Vladescu, citat de NewsIn. El sustinea ca reprezentantii Ford nu au cerut facilitati fiscale, dar doresc clarificarea tuturor problemelor legate de societatea craioveana, de la cele referitoare la datorii pana la cele legate de raspunderea pentru masinile produse de fostul proprietar, Daewoo, care sunt inca in circulatie. "Daca vom acorda ajutoare de stat, acestea se vor incadra cu siguranta in schemele de ajutor agreate de Uniunea Europeana", afirma Vladescu, exprimandu-si, totodata, speranta ca legea va fi aprobata de Parlament in septembrie, pentru ca "cei de la Ford nu sunt dispusi sa astepte pana in 2008". Oferta Ford a fost apreciata de insusi presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, care a catalogat-o drept mult mai "generoasa" decat criteriile impuse in caietul de sarcini de catre statul roman. "Aceasta ne duce la premisele nu numai ale unei privatizari de succes, ci si ale unei constructii industriale de mare anvergura in Craiova si crearea celui de-al doilea mare producator de autoturisme din Romania. Nu pot sa va spun foarte multe date pentru ca cei de la Ford ne-au cerut confidentialitate pana luni", a mai spus Atanasiu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.