Consiliul Superior al Magistraturii propune modificarea Legii privind statutul magistratilor. Cea mai importanta dintre modificari priveste modul de numire a procurorilor sefi de parchete si a procurorului general, care nu va mai fi propus de mi
Consiliul Superior al Magistraturii propune modificarea Legii privind statutul magistratilor. Cea mai importanta dintre modificari priveste modul de numire a procurorilor sefi de parchete si a procurorului general, care nu va mai fi propus de ministrul Justitiei, ci de sectia de procurori a CSM.
Tot in sarcina CSM va cadea si numirea adjunctilor, sefilor de sectii si directii din cadrul Parchetului General.
Potrivit Realitatea Tv, se mai cere ca orice persoana, organizatie sau institutie sa fie datoare sa respecte independenta procurorilor, iar Consiliul Superior al Magistraturii sa devina reprezentant al autoritatii judecatoresti.
CSM ar vrea sa poata numi si revoca din functie directorii Institutului National al Magistraturii, in locul Consiliului Stiintifiic al Institutului. CSM a elaborat trei proiecte pentru modificarea celor mai importante legi ale sistemului judiciar si asteapta reactiile instantelor si ale parchetelor fata de aceste propuneri. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.