A crescut numarul autorizatiilor pentru locuinte Institutiile statului au eliberat, in primele sase luni ale acestui an, 26.039 de autorizatii de constructie pentru cladiri rezidentiale, in crestere cu 28,4% fata de perioada similara a anului precedent, a anuntat Institutul National de Statistica. Zonele cu cele mai mari cresteri sunt Sud-Muntenia (+929 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (+928 autorizatii), Nord-Est (+785 autorizatii), Sud-Est (+738 autorizatii) si Vest (+713 autorizatii). (Mediafax) Resursele de energie au scazut cu 5,3% Resursele de energie primara si cele de energie electrica au scazut, in primul semestru al acestui an, cu 5,3% si, respectiv, cu 4,1%, fata de aceeasi perioada a anului 2006, a anuntat, vineri, Institutul National de Statistica (INS). Principalele resurse de energie primara au insumat 20,103 milioane de tone echivalent petrol, in scadere cu 1,134 milioane, respectiv cu 5,3% fata de semestrul unu din 2006, se arata intr-un comunicat al INS. (Mediafax) Ford vrea sa vanda Jaguar si Land Rover Grupul vrea sa incheie un acord de principiu pentru vanzarea marcilor britanice de lux Jaguar si Land Rover pana la 30 septembrie si un alt acord, privind vanzarea diviziei de automobile Volvo, pana la sfarsitul iernii, potrivit unor surse citate de publicatia „New York Times". Fondul de investitii Cerberus Capital Management, care urmeaza sa finalizeze achizitia companiei Chrysler de la grupul DaimlerChrysler, a recunoscut ca ar putea fi interesat de Jaguar si Land Rover. Printre alti posibili ofertanti se numara fondul de investitii private TPB, potrivit unor surse apropiate situatiei, precum si grupul indian Tata. (Mediafax)
Profitul Toyota a crescut cu 32% Cel mai mare producator de automobile la nivel mondial, si-a majorat cu 32% profitul, ca urmare a vanzarilor ridicate din Europa si America de Nord, care au compensat cererea redusa de pe piata japoneza, transmite Reuters. In primul trimestru al anului fiscal al grupului, Toyota a obtinut un profit operational de 675,43 miliarde de yeni (5,67 miliarde dolari), peste estimarile analistilor, de 612,4 miliarde de yeni. (Mediafax)
Google investeste in domeniul telefoniei mobile Gigantul media a investit mai multe sute de milioane de dolari pentru lansarea unui telefon mobil care va permite accesarea serviciilor companiei si intentioneaza sa colaboreze cu operatori americani si europeni, potrivit publicatiei „Wall Street Journal", citata de Reuters. Grupul a solicitat companiei High Tech Computer din Taiwan sa proiecteze un telefon care va functiona cu software Linux si care ar urma sa fie lansat in primul trimestru al anului viitor, a relatat, in iulie, firma de analiza a pietei Anian, detinuta de Reuters. (Mediafax)