Medicul Ionel Sinescu, cel care l-a convins pe Patriarh ca are nevoie sa faca o operatie de prostata, soldata cu decesul Prea Fericitului Parinte Teoctist, se afla intr-o continua operatiune de spalare a imaginii sale, la care isi aduce contributia,
Medicul Ionel Sinescu, cel care l-a convins pe Patriarh ca are nevoie sa faca o operatie de prostata, soldata cu decesul Prea Fericitului Parinte Teoctist, se afla intr-o continua operatiune de spalare a imaginii sale, la care isi aduce contributia, din pacate, si o parte a presei. Astfel, posturi de televiziune au titrat sambata despre "operatia in premiera" care se desfasura la Fundeni sub bisturiul nefast al lui Sinescu. Desi chirurgul urma sa plece in concediu inca de pe 1 august, iata ca a programat intempestiv o interventie chirurgicala folosind metodologia crioterapiei tumorilor renale, pacalind jurnalistii ca ar fi o premiera. Nu era foarte clar ce fel de "premiera". Mondiala - nu este, europeana - nu este, nationala - nu este, pe Capitala - nu este. Asadar, "premiera" in sala de operatie a doctorului Sinescu, interventie de care - din nou! - nu stia nici directorul Spitalului, Constantin Popa, conform conversatiei avute in ziua de vineri cand ne-a indicat ca medicul Sinescu va veni la Fundeni de abia luni. In ce priveste "premiera", postul Realitatea TV titra inca din decembrie 2006: "La spitalul Euroclinic din Bucuresti a avut loc o noua interventie ce a utilizat metoda de tratare a cancerului de prostata, folosind procedeul de distrugere a tumorii prin criogenie". Programul de terapie a fost realizat la Euroclinic prin colaborare cu Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj sub indrumarea prof. dr. Mihai Lucan, unul dintre initiatorii proiectului, care a realizat in Romania pana acum 43 de astfel de operatii reusite.
Minciuni pe banda
Ofensiva sa de imagine merge si mai departe. Intr-un interviu mamut prelucrat artistic si plasat pe agentiile de presa acesta minte afirmand ca despre operatie aveau cunostinta "multi alti inalti ierarhi", cand de fapt vorbim doar de doi: IPS Vicentiu Ploiesteanul si IPS Serafim al Germaniei. O alta minciuna crasa ii scapa la postul britanic BBC, unde afirma: "Nimeni nu a stiut ca dl. profesor Ursea este medicul personal al Patriarhului Teoctist si nici o clipa nu m-as fi gandit. Chiar m-am si gandit, cand am vazut documentele medicale ale Patriarhului si tratamentul pe care l-a avut pentru adenomul de prostata ca, probabil, nu a avut pe cineva de specialitate. Ulterior am aflat ca cel care se ocupa de sanatatea Patriarhului ar fi fost dl. profesor Ursea. Deci, n-am stiut acest lucru, ca dumnealui era implicat". Minciuna si-o autodezvaluie practic, pentru ca toate documentele medicale ale Patriarhului, aduse de acesta si consultate de Sinescu - dupa cum singur recunoaste -, purtau stampila si parafa profesorului dr. Nicolae Ursea, de la Spitalul Clinic de Nefrologie Dr Carol Davila, medic primar medicina interna, medic primar nefrologie, doctor in stiinte medicale, sub conducerea caruia a fost redactat Tratatul de Nefrologie in doua editii, medicul personal al Patriarhului de 21 de ani, o somitate in materie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.