Laboratoarele sanitar-veterinare din Bucuresti, dar si din alte 15 judete din tara, vor avea o noua "fata". Modernizarea si extinderea acestora face parte dintr-un amplu proiect a carui valoare estimata se ridica la 5,3 milioane lei. Programul este f
Laboratoarele sanitar-veterinare din Bucuresti, dar si din alte 15 judete din tara, vor avea o noua "fata". Modernizarea si extinderea acestora face parte dintr-un amplu proiect a carui valoare estimata se ridica la 5,3 milioane lei. Programul este finantat din fonduri SAPARD si vizeaza aducerea acestor unitati la standarde europene.Directiei Sanitar-Veterinare (DSV) din Bucuresti, cea care se ocupa de derularea proiectului, ii revine sarcina de a contracta, in scurt timp, lucrari de modernizare si de extindere a unor laboratoare de testare a produselor alimentare.Printre unitatile care vor fi modernizate, precizeaza Mediafax, se numara laboratoarele de chimie si microbiologie alimentara si cel de bacteriologie animala. Directia va organiza, in luna august a.c., o licitatie pentru contractarea lucrarilor de constructie, care au ca termen de finalizare zece luni de la data adjudecarii contractului.Cele 5,3 milioane lei sunt necesare pentru alinierea laboratoarelor la standarde europene. Investitii de aceasta anvergura sunt necesare si in alte judete din tara. Lucrari similare vor fi efectuate si la laboratoarele directiilor din Cluj-Napoca, Satu Mare, Suceava, Iasi, Brasov, Bacau, Alba, Hunedoara, Timis, Dolj, Olt, Constanta, Tulcea, Prahova si Ialomita.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.