Simpatica si salutara initiativa lui Traian Basescu de a se ocupa putin de gunoaiele Bucurestiului, fiindca, uite, tonele de deseuri de pe linia Popesti Leordeni - Glina au disparut peste noapte ca prin farmec. Farmecul personal al presedintelui, des
Simpatica si salutara initiativa lui Traian Basescu de a se ocupa putin de gunoaiele Bucurestiului, fiindca, uite, tonele de deseuri de pe linia Popesti Leordeni - Glina au disparut peste noapte ca prin farmec. Farmecul personal al presedintelui, desigur. Si ma gandesc ca de acest netagaduit farmec ar putea profita nu numai pedistii, intelectualii de calibru ai tarii ori pensionarii, ci si alte categorii sociale, organisme, asociatii, fundatii s.a.m.d. Iata, se anunta intr-un viitor foarte apropiat intrarea in nomeclatura onorabilelor profesiuni ale Tranzitiei a celei de "mediator". Daca am inteles eu bine, mediatorul actual va avea cam acelasi rol precum cel jucat, destul de eficient, de "comisiile de impaciuire" din jurul Sfaturilor Populare de altadata, adica va incerca sa convinga pe cale amiabila doua parti aflate in conflict sa nu ajunga in fata Justitiei. Suntem, de pilda, tara din Europa de Est (daca nu cumva si din cealalta Europa) cu cele mai multe adultere pe cap de locuitor. Fapt care provoaca lucruri infioratoare, de genul sinucideri, copii lasati pe drumuri, "Stirile de la ora 5", telenovelele "Bahmuteanu-Prigoana" ori "Irinel-Monica". Prin insusi statutul sau, presedintele Romaniei este (sau ar trebui sa fie) un mediator. Cum, politic vorbind, Traian Basescu si-a cam neglijat aceasta indatorire, de ce, in dorinta Domniei-Sale de a face bine oriunde si oricand - dorinta pe care eu o cred sincera - n-ar infiinta, la Cotroceni, o comisie nationala anti-adulter, pe care, binenteles, s-o prezideze?
Iar daca sarcina asta i se va parea prea ingrata, ar putea renunta la rolul de presedinte-jucator si s-ar putea consacra, intr-un gest fara precedent, medierii conflictului dintre Domnia-Sa si premierul Tariceanu. Atunci sa vezi crestere in sondaje!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.