Parchetul General al Rusiei a fost "dotat" de catre presedintele Putin cu un serviciu de informatii propriu.

Presedintele Vladimir Putin a semnat joi decretul de infiintare a Comitetului de Investigatii de pe linga Parchetul Rusiei,
Parchetul General al Rusiei a fost "dotat" de catre presedintele Putin cu un serviciu de informatii propriu.

Presedintele Vladimir Putin a semnat joi decretul de infiintare a Comitetului de Investigatii de pe linga Parchetul Rusiei, potrivit unui comunicat al serviciului de presa al Kremlinului. Noul comitet va avea atributiile unui serviciu de informatii si se va ocupa cu cercetarile preliminare din dosarele ce tin de competenta Parchetului General al Rusiei.

Activitatea noului serviciu de informatii va fi condusa de procurorul general-adjunct al Rusiei, Aleksander Bastrikin, care a fost numit in functie in iunie de catre Consiliul Federatiei, camera superioara a parlamentului. Seful Comitetului urmeaza sa aiba 12 adjuncti, dintre care un prim-adjunct, insarcinat cu conducerea investigatiilor militare. Comitetul de Investigatii va fi format din 16.000 de persoane, la care se vor adauga personalul civil si cel militar, care va lucra pentru organele de ancheta militara.

Bastrikin, unul dintre procurorii care au criticat decizia Londrei de a cere extradarea lui Andrei Lugovoi, suspectat de asasinarea fostului spion Aleksandr Litvinenko, isi va prelua noile atributii pe 7 septembrie, cind decretul semnat de Putin va intra in vigoare. "Este o noua figura devotata lui Putin", a comentat analistul Andrei Riabov, citat de cotidianul rus "Kommersant".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.