Totdeauna mi-a fost teama de oamenii refulati, care inmagazineaza dorinte, pofte, planuri, ambitii, incapabili si sa le inteleaga, incapabili si sa le dea curs. De aici sumbra violenta pe care o radiaza un individ refulat, sentimentul ca te poti aste
Totdeauna mi-a fost teama de oamenii refulati, care inmagazineaza dorinte, pofte, planuri, ambitii, incapabili si sa le inteleaga, incapabili si sa le dea curs. De aici sumbra violenta pe care o radiaza un individ refulat, sentimentul ca te poti astepta la orice. Freud avea multa dreptate cand vedea in refulare sursa multor nenorociri. Un pahar spart la o betie nu e decat o crima nedusa pana la capat. Refulatii au dat intotdeauna un numar impresionant de asasini, tirani si nebuni. Refularea se asociaza adeseori cu grandomania; dorintele de multa vreme adunate, de multa vreme neimplinite se preschimba usor intr-un complex de superioritate. Din punctul meu de vedere, complexele de inferioritate sau de superioritate au aceeasi mama, diferite sunt doar formele de manifestare. Timiditatea se naste, uneori, din incapacitatea de a intra in relatii normale cu lumea si din convingerea ca totul trebuie rezolvat prin violentaa€¦ Un om obisnuit sa rezolve totul cu ajutorul violentei va fi intotdeauna timid in fata unei relatii care nu cere violenta - atunci el nu se mai descurca. 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.