INTERNET

+Blogurile contribuie la incalzirea globala: fiecare click inseamna 0,0000000001 grade in plus, iar 11.000 de vizitatori nu sint putini. Pentru ca e dedicat vietii intr-un cuptor numit Romania, blogului colectiv www.canicula.ro i se iarta gradele cu care creste temperatura. Initiativa a fost laudata de ministrul Sanatatii si citata ca sursa de informatii "hot" inca din saptamina lansarii, cind a atins si recordul de 3.788 de vizitatori unici intr-o singura zi. Dupa ce canicula nu va mai fi la moda, blogul se va transforma in infometeo.ro.

-Este suficient sa te uiti la adresa site-ului www.publicitateapelumeacealalta.ro ca sa-ti dai seama ca este facut de cineva complet lipsit de inspiratie, care probabil a furat ideea unui astfel de site de la un amic si si-a batut joc de ea. Pe linga grafica ieftina, insasi ideea de a vinde nimic pe Internet cu aerul ca faci o poanta este fumata inca de la terenurile de pe Luna sau de la certificatele de proprietate asupra unor stele pe care basca le botezi cu numele tau. In acest caz, nici macar gluma de a face afaceri cu raposati nu e fun.

STIINTA

+Porsche, impreuna cu Volkswagen AG si cu Audi AG, lucreaza la un model hibrid de automobil care va fi disponibil pe piata in aproximativ trei ani, cu un consum de combustibil de trei ori mai mic. Asta dupa ce asociatiile ecologice trag disperate semnale de alarma in ceea ce priveste poluarea si resursele limitate de petrol. Declaram hot toti soferii care-si vor lua o masina mai scumpa si mai urita, cu consum redus de combustibil sau functioneaza cu hidrogen sau electricitate.

-Cineva s-a gindit sa faca un device care calculeaza felul in care consumam energia planetei. OK, e important sa fim constienti de risipa pe care o facem, dar un soi de ceas desteptator care sa-si declanseze alarma cind uiti lumina aprinsa in baie este putin prea mult pentru nervii oricarui ecologist. Ambient Devices este vinovata pentru inventarea acestui instrument care, pe linga faptul ca te anunta zgomotos ca tocmai ti-ai mai adaugat trei dolari la factura de curent, iti mentine si constiinta incarcata.

PEOPLE

+Toata lumea se leaga de faptul ca Victoria Beckham nu este tocmai una dintre cele mai inteligente vedete britanice, ca arata din ce in ce mai rau din cauza curelor de slabire, ca-i cade parul si face gafe in public. Cu toate astea, nu se pot opri sa scrie despre ea, dintr-un motiv simplu: imaginea ei vinde, si pe sticla, si pe hirtie, indiferent daca e criticata sau ridicata in slavi. Mai nou, Victoria se lanseaza in moda, cu prima linie de haine si magazin propriu pe Melrose Avenue.

-Va mai aduceti aminte de vremurile in care Bruce Willis si Demi Moore faceau copii? Ei bine, cine s-ar fi gindit ca timpul trece atit de repede, copiii cresc, si unul din ei face acum capul de afis al majoritatii ziarelor de scandal din America. Sex, droguri, bautura si paruieli in public sint temele legate de Rumer Willie. Se pare ca tinara diva si-a propus sa le surclaseze pe celebrele Lohan, Hilton si Spears in topurile celor mai depravate vedete. Altfel de ce ar aparea pe net imagini cu ea cu gura plina de prezervative?