Inaintea Grand Prix-ului de Formula 1 de la Hungaroring, scuderia McLaren acuza rivala Ferrari ca a trisat in cursa cistigata in Australia.

Gasita nevinovata de Comisia de Arbitraj a FIA, echipa McLaren a trecut la contraofensiva impotriva rivalilor de la Ferrari, in ciuda faptului ca Max Mosley, presedintele forului mondial, mentine deschis dosarul de spionaj pe numele „sagetilor argintii". Imediat dupa ce Mosley a anuntat ca va face apel la hotarirea tribunalului sportiv, Ron Dennis, managerul de la McLaren, a trimis o scrisoare deschisa pe adresa FIA in care acuza scuderia de la Maranello ca a cistigat cu un monopost ilegal prima cursa a sezonului de la Melbourne. Concret este vorba despre podeaua flexibila a masinilor, aspect pe care Nigel Stepney, spionul de la Ferrari, i-l semnalase inca din martie lui Mike Coughlan, designerul de la McLaren.

In text nu se incearca neaparat deschiderea unei proceduri disciplinare impotriva lui Ferrari, ci asezarea team-ului italian pe o treapta cit de cit egala in ceea ce priveste infractionalitatea in Formula 1, finalul fiind elocvent in acest sens: „Campionatul Mondial ar trebui contestat pe circuit, nu prin tribunale sau in paginile ziarelor". In tot acest timp, Ferrari isi urmeaza propriul drum si board-ul de la Maranello a decis continuarea actiunii in tribunalele civile impotriva McLaren. Asadar, acestea sint auspiciile sub care se desfasoara duminica, in Ungaria, al 11-lea Grand Prix al sezonului (ora 15.00, in direct la TVR 1), peste toate acestea, meteorologii prognozind o vreme ploioasa in weekend, inclusiv in timpul cursei. In haoticul concurs de la Nürburgring, de acum doua saptamini, Alonso s-a dovedit mai bun decit Massa in conditii atmosferice mixte si nici actualul lider al ierarhiei pilotilor, Lewis Hamilton (70 p), nu a dovedit abilitati deosebite pe ploaie.

In Ungaria se vor produce doua inlocuiri in rindul pilotilor, Spyker optind pentru japonezul Sakon Yamamoto (care a fost la Super Aguri) in detrimentul neamtului Markus Winkelhock, iar Toro Rosso l-a chemat pe tinarul german de 20 de ani Sebastian Vettel, de la BMW, sa-l inlocuiasca pe americanul Scott Speed. Vettel a concurat pentru BMW pe un circuit simplu, la Indianapolis, cind l-a inlocuit pe Kubica si a terminat pe locul 8.

Bilete la Formula 1 contra etichete de sticle de alcool Guvernul italian, in colaborare cu mai multe foruri sportive, va lansa pe 10 august o campanie impotriva consumului de alcool la volan, printre premiile oferite de organizatori numarindu-se bilete gratis la meciurile echipei nationale de fotbal si la Marele Premiu de F1 al Italiei. Potrivit cotidianului "Gazzetta dello Sport", "Viata nu este o optiune" este sloganul campaniei, in cadrul careia vor fi trimise zece milioane de SMS-uri unor tineri cu virste cuprinse intre 18 si 35 de ani, prin care li se va aminti ca "cine conduce nu bea, iar cine bea nu conduce". Organizatorii campaniei anunta ca acei tineri care vor pastra mesajul primit pe telefon si care, la un eventual control al politiei, vor avea alcoolemie zero vor primi bilete gratis la meciurile echipei nationale de fotbal sau la Marele Premiu de Formula 1 al Italiei ori la Campionatele Mondiale de motocros si superbike.

Hamilton are "pole position" la suprmarket Conducerea supermarketului Asda din Stevenage (Hertfordshire) a decis ca un loc de parcare sa fie rezervat in permanenta pentru pilotul Lewis Hamilton, considerat "un erou local", informeaza "Daily Mirror". "Vedeta F1 Lewis Hamilton a fost recompensata cu un pole position la supermarketul sau local", noteaza jurnalul englez, care mentioneaza ca pe locul de parcare sint scrise initialele L.H. si este desenat un monopost de Formula 1.