Apartamentele din ansamblul Saphir Stein nu difera numai in functie de suprafata, ci si de posibilitatile de recompartimentare. Oferta include doar apartamente cu doua si trei camere. Ansamblul rezidential are 169 de apartamente. In cazul apartamentelor cu doua camere, acestea au suprafete construite de 86 si 89 de metri patrati. Sint doua tipuri de apartamente. Cele de doua camere situate central in bloc nu pot fi recompartimentate. In schimb, cele amplasate pe colt pot fi recompartimentate si transformate in apartamente cu trei camere.

Apartamentele cu trei camere sint cautate de catre familisti. Oferta din Saphir Stein cuprinde apartamente cu trei camere de doua tipuri. Cele cu o suprafata de 116 mpc nu pot fi recompartimentate. In schimb, cele care au 159 mp pot fi recompartimentate si transformate in locuinte cu patru camere. Subsolul si demisolul gazduiesc in total 191 de locuri de parcare. Pe linga acestea, locatarii mai au la dispozitie un adapost ALA cu doua grupuri sanitare, spatii tehnice si de gospodarire, cit si boxe. Imprejurimile vor fi amenajate cu acces pietonal si auto, cu suprafete dalate si plantate. Foarte importante sint insa finisajele.

Compartimentarile interioare se vor realiza fie cu zidarie de caramida tip GVP in ziduri de 25 si respectiv 12,5 cm, fie cu pereti din gips-carton dublu placat, fonoizolati, de 10 si 12,5 cm, dupa caz. Inchiderile exterioare se vor executa din zidarie de caramida tip GVP in ziduri de 25 cm grosime cu captuseli din polistiren EPS 8 cm. In ceea ce priveste finisajele interioare, s-a optat pentru tencuieli driscuite si gletuite la peretii din caramida si elementele din beton armat si pentru vopsele acrilice la pereti si plafoane. La bai si bucatarii, peretii vor fi placati cu faianta, in vreme ce pardoselile vor fi acoperite cu gresie. In camerele de locuit se va opta pentru parchet. Usile din interiorul apartamentului vor fi usi celulare din lemn pe captuseala. Holul de acces si casa scarii vor fi cu pardoseli din piatra naturala. Treptele de la scarile interioare vor fi executate din beton si placate cu piatra naturala cu tratament antiderapant.

Ca finisaje exterioare, la peretii din BCA si beton se vor utiliza tencuieli elastice tip Baumit pe stuctura termoizolanta de 8 centimetri. Timplaria exterioara va fi din PVC, de culoare alba, cu geam termopan clar LOW E. Se vor mai utiliza placaje cu piatra naturala si glafuri din tabla de aluminiu vopsita in culoarea timplariei. In exterior vor fi trepte si contratrepte din piatra naturala tratata antiderapant. Din acelasi material vor fi si pardoselile la podestele exterioare.

Dotare din fabricatie calorifere usa de la intrare timplarie PVC instalatie electrica si sanitara la nivel de doza centrala termica Avansul minim este de 30% Cei care doresc o locuinta in Saphir Stein pot apela la un credit bancar sau la buyback imobiliar.

In general, dezvoltatorii imobiliari incheie parteneriate cu o banca pentru finantarea achizitionarii de locuinte in ansamblurile noi. In cazul ansamblurilor rezidentiale ale Stein Construct nu s-a apelat la o astfel de metoda de finantare. „Se poate face un credit imobiliar obisnuit la orice banca", spune Cristina Sava, purtatorul de cuvint al companiei care dezvolta proiectul. Astfel, fiecare client poate sa opteze pentru creditul care i se pare cel mai avantajos. Pe de alta parte, trebuie ca acela care opteaza pentru aceasta varianta sa gaseasca o banca dispusa sa dea credit pentru un bun viitor. Mai exista inca o optiune: sa se dea un avans de 30% din pretul apartamentului, iar apoi, in momentul in care locuinta poate fi intabulata pentru obtinerea unui credit, sa se achite diferenta de 70%.

Cei care nu au bani de avans pot apela la un schimb apartament vechi-apartament nou. Stein Construct este prima firma de constructii care promoveaza conceptul buyback in domeniul imobiliar. Aceasta pune la dispozitie serviciile unui specialist in evaluari imobiliare care ofera un pret la valoarea pietei penru imobilul vechi, urmind ca ulterior sa se achite diferenta. Cumparatorul poate locui in vechiul apartament pina cind blocul nou este finalizat si poate sa se mute in apartamentul recent cumparat.

Conform Stein Construct, buyback-ul prezinta anumite avantaje. Astfel, avansul poate fi obtinut prin credit bancar in baza vechiului apartament. Suma solicitata va fi mai mica, la fel si dobinda. De asemenea, se poate locui in vechiul apartament pina cind noua locuinta va fi gata. Pe de alta parte, nu se va mai pierde timp cu gasirea unui cumparator pentru locuinta veche.