Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a finalizat ieri privatizarea Institutului de Cercetare si Proiectare Tehnologica Tehnomag - CUG SA Cluj-Napoca. Contractul pentru preluarea celor 79,6817% din actiunile institutului a fost semnat c
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a finalizat ieri privatizarea Institutului de Cercetare si Proiectare Tehnologica Tehnomag - CUG SA Cluj-Napoca. Contractul pentru preluarea celor 79,6817% din actiunile institutului a fost semnat cu consortiul format din asociatia salariatilor PAS Tehnomag 2005 si SC Tehnomag SA Cluj-Napoca, valoarea totala a tranzactiei fiind de 1,3 milioane lei, incluzand costul pachetului de actiuni si investitii pentru dezvoltare. Surse locale ne-au declarat insa ca SC Tehnomag SA s-a format prin divizarea ICPT Tehnomag, ceea ce inseamna ca actiunile institutului au fost rascumparate de la AVAS chiar de conducerea si de salariatii societatii privatizate.Desi toti angajatii ICPT se afla in concediu de odihna pana la data de 20 august, reprezentantii consortiului castigator s-au angajat sa mentina, pe o perioada de cinci ani de la semnarea contractului, numarul total de angajati care au carte de munca pe perioada determinata (care se ridica la 63), personalul incadrat pe functii de specialitate, sa asigure plata datoriilor ICPT catre creditorii bugetari in maximum 12 luni de la data semnarii contractului si sa se achite de obligatiile de mediu pe perioada de derulare a programului investitional. Trecerea in proprietate privata a celor 37.601 actiuni detinute de stat la compania clujeana s-a realizat prin negociere cu selectie pe baza de oferte tehnice in cadrul careia oferta tehnica detine o pondere de 60%.Institutul a fost lansat la privatizare la data de 29 ianuarie a.c., fiind cumparate cinci dosare de prezentare. La termenul limita, 28 februarie 2007, s-a depus insa o singura oferta - cea a consortiului format din salariatii ICPT si firma divizata. ICPT are un capital social de 117.972,5 lei, restul actiunilor, respectiv 20,3183%, fiind detinute de SIF Banat-Crisana. Potrivit datelor AVAS, cifra de afaceri din 2005 a scazut vertiginos fata de anul precedent, ajungand de la 14.480.718 lei la 1.721.396 lei, datoriile totale ridicandu-se la 119.957 lei.Institutul a fost infiintat in anul 1991, dupa ce Combinatul de Utilaj Greu (CUG) a fost divizat in opt societati. ICPT are ca profil productia si proiectarea in domeniul pulberilor metalice, al alicelor de sablare si al utilajelor pentru sectoare calde pentru turnatorie si forja. In prezent, firma este producatorul unei game largi de pulberi metalice (Fe, Cu si Bz) si alice de sablare, pentru care beneficiaza de o larga recunoastere pe piata. Societatea a obtinut anul trecut venituri din activitatea de cercetare-dezvoltare reprezentand 85% din total.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.