Dinamo tremura cel mai tare, pentru ca nu este cap de serie la tragerea la sorti a turului al treilea preliminar din Liga Campionilor. Pentru a-si atinge obiectivul mult visat, accederea in grupe, care atrage dupa sine un purcoi de bani din partea UE
Dinamo tremura cel mai tare, pentru ca nu este cap de serie la tragerea la sorti a turului al treilea preliminar din Liga Campionilor. Pentru a-si atinge obiectivul mult visat, accederea in grupe, care atrage dupa sine un purcoi de bani din partea UEFA, "cainii" vor avea de trecut de un adversar redutabil, cu mici exceptii. Astfel, la capitolul echipelor aproape imposibil de depasit, Dinamo ar putea da peste FC Liverpool, finalista din sezonul trecut a UCL, de Arsenal Londra, Valencia, Sevilla sau Werder Bremen, mai exista o serie de trupe foarte puternice, dar nu imbatabile, gen Ajax, Benfica, Celtic Glasgow, Glasgow Rangers sau Lazio, si cele cu care "cainii" se pot bate cu sanse reale pentru calificare, precum Sahtar Donetk, Anderlecht, Dinamo Kiev, Levski Sofia sau, in cel mai fericit caz, Tampere United, echipa care a castigat cu 1-0 turul cu formatia bulgara si poate furniza surpriza. Dinamo nu poate intalni in aceasta faza a competitiei rivala din Ghencea. Steaua poate sta ceva mai linistita. A trecut cu 1-0 de Zaglebie in prima mansa a turului doi si poate privi cu incredere tragerea la sorti, unde are sanse de calificare in grupe indiferent de adversar. Ar fi de evitat, totusi, Sparta Praga, Fenerbahce, Spartak Moscova sau Steaua Rosie Belgrad, ideale fiind rivale gen Rosenborg, Levadia Tallin, FK Sarajevo, FC Salzburg sau BATE Borisov.
In Cupa UEFA vor intra in ultimul tur preliminar CFR Cluj si Otelul Galati, in vreme de Rapid, castigatoarea Cupei Romaniei, cu un coeficient foarte bun, este calificata direct in turul intai al competitiei. Gratie coeficientului bun de tara, ambele echipe vor avea statut de cap de serie si vor evolua impotriva unor echipe din zona mediteraneana si cea ex-iugoslava. Cele mai periculoase par a fi Hajduk Split, Vardar Skopje si Nova Gorica, presupunand ca echipele din Cipru nu pot emite pretentii la calificare in fata unor cluburi romanesti. "Merg increzator, avem o echipa valoroasa, care a aratat si cu Otelul ca are caracter si valoare. Trebuie sa se bata cu orice echipa. Adversarii sunt sub valoarea noastra, sa nu uitam acest lucru, dar e un joc in cupele europene si trebuie sa castigam. Nu o sa desconsideram adversarul cu care vom cadea. In general, n-am noroc la tragerile la sorti, dar acum conteaza mai putin, pentru ca cele mai valoroase echipe cu care am putea cadea sunt sub valoarea noastra. Important e sa mergem in turul urmator si apoi in grupe. Nu prefer o echipa anume, sunt toate in apropiere, din fosta Iugoslavie sau Cipru", a comentat Iuliu Muresan, presedintele lui CFR, ieri, la plecarea spre Nyon. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.