Celebra fosila Lucy, descoperita in 1974 de o expeditie paleontologica, condusa de Maurice Taieb impreuna cu Donald Johanson si Yves Coppens in Valea Awash din Etiopia, paraseste pentru prima oara "casa natala", plecand de pe continentul african intr
Celebra fosila Lucy, descoperita in 1974 de o expeditie paleontologica, condusa de Maurice Taieb impreuna cu Donald Johanson si Yves Coppens in Valea Awash din Etiopia, paraseste pentru prima oara "casa natala", plecand de pe continentul african intr-un periplu in Statele Unite ale Americii, relateaza cotidianul britanic The Independent.


Lucy, pe numele ei stiintific Australopithecus afarensis, va face o excursie la Houston, in Texas, unde va fi expusa la Muzeul de Stiinte Naturale. Scheletul femelei umanoide care colinda prin vaile etiopiene cu 3,2 milioane de ani in urma a fost reconstituit numai in proportie de 40% de paleontologii europeni, insa acest fapt n-o impiedica pe Lucy sa ramana cea mai cunoscuta fosila din lume, care a reusit sa explice multe necunoscute despre trecerea de la maimuta la om.


DESCOPERIRILE. Fosila, initial clasata cu numele de cod AL 288-1, a oferit dovezi incontestabile ca australopitecii mergeau deja pe doua picioare, fapt demonstrat de forma si structura pelvisului si a articulatiilor genunchilor. Desi avea un creier mic, brate lungi si picioare scurte, iar pielea corpului era acoperita de un strat consistent de par, Lucy demonstreaza ca oamenii au invatat sa mearga inainte de a deveni inteligenti si a folosi unelte.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.