Patru hectare din Parcul Plumbuita au fost retrocedate de instanta pe baza unei expertize gresite. Primaria Sectorului 2 a fost obligata de Curtea de Apel, aceeasi care a dat decizia definitiva si irevocabila si in cazul Bordei, sa opreasca lucrarile
Patru hectare din Parcul Plumbuita au fost retrocedate de instanta pe baza unei expertize gresite. Primaria Sectorului 2 a fost obligata de Curtea de Apel, aceeasi care a dat decizia definitiva si irevocabila si in cazul Bordei, sa opreasca lucrarile de reabilitare a zonei verzi pe motiv ca aceasta are stapan, desi este domeniu public. Instanta a fost insa dusa de nas, terenul revendicat fiind de fapt sub luciul Lacului Plumbuita, si nu langa.


Cazul Bordei nu este unul izolat, asta-i clar pentru toata lumea. Zeci de hectare din aproape toate parcurile bucurestene au fost revendicate si castigate de multe ori cu ajutorul instantelor judecatoresti.

Pe principiul ca daca se poate construi in Parcul Bordei de ce sa nu se contruiasca si in Parcul Plumbuita, patru hectare au fost date unor asa-zisi mostenitori. Astfel, prin decizia civila pronuntata in apel la data de 15.05.2007 de Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a IV-a Civila, in dosarul nr. 39012/2/2005, instanta obliga Primaria Capitalei si Administratia Domeniului Public a Sectorului 2 sa lase reclamantilor Eugenia Rodica Coroi, Maria Anca Hanganu si Teodora Barbulescu "in deplina proprietate si linistita posesie" suprafata de 37.097,93 metri patrati in Parcul Plumbuita.

Numai ca expertiza depusa de cei care revedinca o parte din parc nu prea coincide cu realitatea din teren. Cu alte cuvinte, terenul cerut de mostenitorii averii lui C. Barbulescu se afla de fapt pe fundul Lacului Plumbuita si nu langa, in imediata apropiere a Manastirii Plumbuita, asa cum expertul a trecut in acte.


SUPERFICIALITATE. Judecatorii Curtii de Apel au dat dreptate descendentilor familiei Barbulescu, cu toate ca expertiza depusa la dosar era improvizata.

"Primaria Sectorului 2 a inceput lucrarile de amenajare a Parcului Plumbuita 2. Am ramas surprins cand cei de la santier m-au anuntat ca a venit cineva care s-a dat drept proprietarul parcului, invocand o hotarare a instantei. Nu stiam nimic despre acest lucru, nu aveam nici o informatie despre proces, era vorba despre domeniul public al statului", ne-a spus Neculai Ontanu, primarul Sectorului 2.

Cu un dosar care punea multe semne de intrebare, totusi magistratii Curtii de Apel au obligat Primaria Sectorului 2 sa opreasca lucrarile de investitie pana la clarificarea situatiei.

"As vrea sa le spun celor care revendica terenul ca nici sa nu se gandeasca vreodata ca ar putea sa construiasca in Parcul Plumbuita. Le rup picioarele daca mai calca pe acolo. Instanta a acceptat o eroare pe care expertul, angajat de cei care au revendicat, a mutat un teren dintr-o parte in alta. Ei aveau pamant sub luciul Lacului Plumbuita, iar expertul a pus printr-o semecherie terenul langa Manastirea Plumbuita ca era mai convenabil, vorbim totusi de un spatiu verde", a adaugat Ontanu.


EROARE. Primaria Sectorului 2 a facut recurs si a cerut Curtii de Apel sa rectifice decizia data in acest caz, depunand la dosar schite si acte care demonstreaza faptul ca expertiza a fost facuta gresit. "Instanta trebuie sa recunoasca ca a fost indusa in eroare si ca a luat o decizie gresita pe baza unor documente care nu aveau legatura cu realitatea. Sper ca situatia sa fie rezolvata cat mai repede", ne-a spus edilul de la Sectorul 2.

Investitia administratiei locale in Parcul Plumbuita 2 se ridica la peste trei miliarde si jumatate de lei. Deocamdata lucrarile au fost oprite.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.