Inspirata alegerea FRA de a programa, cu sprijinul CS Dinamo, Nationalele de seniori - Distrigaz Sud SA in nocturna, pe stadionul din "Groapa". Si nu de altceva, dar in Capitala nostra vlaguita de canicula care ne-a izbit in ultima vreme, pana si ide
Inspirata alegerea FRA de a programa, cu sprijinul CS Dinamo, Nationalele de seniori - Distrigaz Sud SA in nocturna, pe stadionul din "Groapa". Si nu de altceva, dar in Capitala nostra vlaguita de canicula care ne-a izbit in ultima vreme, pana si ideea de miscare parea o gluma proasta.
Asadar, cu mai putin de o luna pana la Mondialele de la Osaka, in week-end atletii au creat un spectacol atractiv, inregistrandu-se rezultate valoroase. Chiar si un barem reusit pentru marea competitie care bate la usa: Florin Suciu (CSM Timisoara-CS Olimpia), cronometrat in 10,24 la 100 m, la numai trei sutimi de secunda de recordul national care apartine din 1994 lui Daniel Cojocaru. De consemnat si rezultatul lui Marian Oprea (foto) (Rapid-Dinamo - 17,19 m), vicecampionul olimpic de la triplusalt fiind tinut mult timp pe tusa din cauza unei accidentari. Dar si prezenta Ionelei Tarlea (Dinamo-CSM Calarasi), tot argint la Atena, care s-a confruntat de asemenea cu probleme medicale, la startul a patru probe (100 m - 11,56, 200 m - 22,93, 400 mg - 56,10, stafeta 4X400 m), prezenta soldata cu trei tiluri si un loc doi. De salutat revenirea in arena, dupa aproximativ doi ani, a lungimistului Bogdan Tarus (Dinamo - 7,68 m), care a trebuit insa sa se multumeasca doar cu a doua pozitie, primul clasat fiind Claudiu Bujin (Farul-Steaua - 7,70 m). Dupa succesele romanesti de la Europenele de juniori si Mondialele de cadeti, cele mai disputate probe au fost cele feminine de 1500 m si 800 m. Astfel, daca in prima s-a impus Liliana Popescu (CSM Craiova - 4:10,41), urmata de Corina Dumbravean (CS Olimpic Craiova-Rapid - 4:11,35) si de Cristina Vasiloiu (CSM Pitesti-CS Olimp Craiova - 4:12,34), la 800 m prima a trecut linia de sosire Dumbravean (2:00,21), talonata de Popescu (2:00,41) si de Mirela Lavric (LPS Vaslui - 2:03.09). La greutate, lider a devenit din nou veteranul Gheorghe Guset (Armatura Zalau - 19,62 m), Adelina Gavrila (Rapid-Farul - 14,20 m) si-a adjudecat aurul la triplusalt, Angela Morosanu (Dinamno-SCM Bacau - 52,70) a urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului la 400 m, la fel ca si Alina Militaru (Ceahlaul Piatra Neamt - 6,51 m) la lungime. (Cristina VLADU)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.