Insotit de impresarii Victor si Giovanni Becali, Chivu a semnat vineri noaptea contractul pe cinci ani cu Internazionale, intr-un restaurant din centrul orasului Milano, si a efectuat deja sambata primul antrenament cu noua sa echipa. Vineri dupa-ami
Insotit de impresarii Victor si Giovanni Becali, Chivu a semnat vineri noaptea contractul pe cinci ani cu Internazionale, intr-un restaurant din centrul orasului Milano, si a efectuat deja sambata primul antrenament cu noua sa echipa. Vineri dupa-amiaza, Chivu a sustinut o conferinta de presa la baza de pregatire a lui AS Roma, apoi a plecat cu avionul spre Milano, unde a ajuns la miezul noptii. Chivu a declarat la sosirea pe aeroport ca Inter este cea mai puternica echipa din Italia. "Sunt obosit din cauza calatoriei, dar sunt fericit ca am ajuns in final la Milano. S-a sfarsit asa cum imi doream", a spus fotbalistul.
Chivu s-a cazat la un hotel din centrul orasului, dupa care a luat masa, impreuna cu fratii Becali si cu cativa oficiali ai lui Inter, la un restaurant. Din partea clubului milanez au participat directorul tehnic Marco Branca, directorul adjunct general Stefano Filucchi si unul dintre colaboratorii lui Branca, Piero Ausilio. Chivu a semnat contractul pe cinci ani cu Inter si, dupa ce a pozat cu noul sau tricou, a mers sa se culce. Sambata dimineata Chivu a efectuat vizita medicala, iar dupa-amiaza a plecat la Londra pentru a se alatura noilor sai coechipieri, aflati intr-un turneu de pregatire, unde a si efectuat un usor antrenament. Chivu ar putea debuta marti la Inter, in amicalul cu Manchester United. Sefii milanezi au mai anuntat ca Inter va plati catre AS Roma o suma de 13 milioane de euro, plus cedarea in coproprietate a lui Marco Andreolli, evaluat la 3 milioane de euro. "Sunt fericit ca am ajuns la Inter, pentru ca asta am dorit. A fost alegerea mea, nu a impresarilor, pentru ca de la 17-18 ani, dupa ce tatal meu a murit, a trebuit sa plec de acasa si sa-mi decid singur viitorul. Am fost dorit de antrenor si de jucatori la Inter si nu puteam rata aceasta ocazie. Vreau sa castig trofee, poate chiar Liga Campionilor", a spus Chivu. Acesta a mai declarat ca noaptea de vineri spre sambata, in care a semnat contractul cu noul sau club, Inter Milano, a fost pentru el prima linistita dupa mult timp. "A fost o noapte frumoasa, am petrecut-o bine, dupa mult timp m-am odihnit bine, fara ganduri, fara alte rationamente asa cum s-a intamplat in ultima perioada. Sunt multumit", a spus Chivu, care a adaugat ca este constient ca nu va avea asigurat postul de titular la Inter: "La echipele mari asa este normal, avand in vedere concurenta care exista. Eu trebuie sa-mi vad de treaba, iar daca antrenorul va considera ca trebuie sa joc, o voi face". Internationalul roman a mentionat ca faptul ca antrenorul Roberto Mancini l-a asemanat cu Sinisa Mihajlovic, fost jucator la Inter, in prezent antrenor secund la campioana Italiei, il onoreaza. "Comparatia este frumoasa si ma obliga. Sinisa a fost un mare fotbalist. Oricum, fiecare jucator are responsabilitatile lui, iar eu stiu sa mi le asum", a incheiat Chivu. Despre postul sau la Inter, romanul a spus ca este gata sa joace pe trei pozitii: fundas central, fundas stanga (cel mai probabil) si mijlocas la inchidere. "Piturca sa stea linistit. La Nationala voi juca fundas central, chiar daca la Inter voi fi folosit pe alt post", a mai spus Chivu. (MIG)
Data si locul nasterii:
26.10.1980, Resita.
Caracteristici fizice:
1,84 m, 81 kg.
Cariera: CSM Resita
(1996-1998; 24 de meciuri,
2 goluri), Univ. Craiova
(1998-1999; 32 de meciuri,
3 goluri), Ajax Amsterdam (1999-2003; 107 meciuri,
13 goluri), AS Roma (2003-2007; 75 de meciuri,
6 goluri).
Nationala: 50 de meciuri,
3 goluri.
Palmares: campion
in Olanda (2002), cupa
in Olanda (2002),
supercupa in Olanda
(2003), cupa
in Italia (2007).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.