Nicholas Taubman, ambasadorul SUA in Romania, a asistat vineri, la Ploiesti, la depunerea juramintului de catre cea de-a 23-a grupa de voluntari din Corpul Pacii si i-a indemnat pe acestia sa le explice romanilor "ce inseamna cu adevarat democratia".
Nicholas Taubman, ambasadorul SUA in Romania, a asistat vineri, la Ploiesti, la depunerea juramintului de catre cea de-a 23-a grupa de voluntari din Corpul Pacii si i-a indemnat pe acestia sa le explice romanilor "ce inseamna cu adevarat democratia".

Taubman s-a adresat voluntarilor americani, veniti sa predea limba engleza in Romania, determinindu-i pe acestia sa le explice romanilor "ce inseamna democratia". "Este foarte important ca voi sa explicati cu adevarat ce inseamna democratia si acesta sa fie un ghid pentru institutiile romanesti care sint la inceput pe acest drum al democratiei", a spus ambasadorul american.

El a reamintit de relatiile bune dintre Statele Unite ale Americii si Romania si le-a spus voluntarilor ca admira munca depusa de ei si respecta angajamentul lor de a munci, timp de doi ani, la mii de kilometri departare de casa.

Cei 39 de voluntari care au depus juramintul vineri au virste cuprinse intre 23 si 60 de ani si vor locui si vor munci in Romania in urmatorii doi ani, unde vor preda limba engleza in scoli din 35 de localitati romanesti.

Coordonatorul programului de limba romana al Corpului Pacii, Krisztina Pinter, a spus ca voluntarii din cea de-a 23-a serie au locuit, in ultimele zece saptamani, la familii din Ploiesti, iar in toata aceasta perioada au studiat, timp de opt ore pe zi, limba romana si tehnicile de predare din invatamintul romanesc. Dupa depunerea juramintului, fiecare dintre ei va pleca in cite o localitate si va preda limba engleza in scolile romanesti.

Sursa citata a precizat ca voluntarii Corpului Pacii au venit pentru prima oara in Romania in anul 1991, de atunci si pina in prezent aproximativ 800 de americani desfasurind in tara noastra activitati de voluntariat in cadrul Corpului Pacii.

Krisztina Pinter a mai spus ca multi dintre voluntarii americani veniti in Romania au dorit sa-si prelungeasca perioada de voluntariat, iar unii dintre ei chiar s-au casatorit cu romance. Intrebata care sint motivele pentru care acestia aleg sa vina voluntari in Romania, Pinter a explicat ca, in cazul celor tineri, perioada de voluntariat ii ajuta sa-si gaseasca o slujba mai buna sau le faciliteaza drumul catre o cariera diplomatica, in timp ce virstnicii intra in astfel de programe de voluntariat pentru a se face utili. (MEDIAFAX)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.