Reprezentantii la varf ai poloului romanesc, in frunte cu presedintele George Gaita, au prezentat, ieri, intr-o conferinta de presa organizata pe terasa bazinului Dinamo, o radiografie a performantelor obtinute de singura echipa nationala masculin
Reprezentantii la varf ai poloului romanesc, in frunte cu presedintele George Gaita, au prezentat, ieri, intr-o conferinta de presa organizata pe terasa bazinului Dinamo, o radiografie a performantelor obtinute de singura echipa nationala masculina din tara noastra cu sanse reale sa evolueze la JO 2008, dar si a problemelor legate de lipsa bazinelor.
"Am reusit in ultimii ani sa obtinem performante in mai toate competitiile, cu un efort bugetar minim din partea ANS. De cand am venit presedintele FR Polo am incercat sa imprim mentalitatea de invingator. Sa ne gandim numai la primul loc. Iar rezultatele confirma ca suntem pe un drum ascendent", a punctat in deschidere presedintele FRP, George Gaita. "Nu pot trece, insa, peste faptul ca le cerem baietilor performante, iar ei se pregatesc intr-un bazin de 50 de ani, cu filtre invechite. De fapt, cred ca Floreasca este singurul bazin din lume in care nu se vede fundul!", a mai spus Gaita. "Pana acum, stiu sigur ca primarul Capitalei, Adriean Videanu, va construi un bazin pentru echipa nationala si pentru FRP la strandul Ciurel. Deja s-a facut studiul de fezabilitate, iar lucrarile trebuie sa inceapa in toamna", a adaugat presedintele FRP, dupa care a concluzionat: "Sunt convins, insa, ca in ciuda tuturor problemelor, vom fi singura reprezentativa masculina romana prezenta la JO 2008." La randul sau, antrenorul Vlad Hagiu s-a aratat multumit de calificarea la turneul final al Ligii Mondiale, "o treapta importanta in drumul spre JO 2008", dar a adaugat ca e dezamagit de conditiile actuale de pregatire. "Nu mai putem continua fara bazine daca vrem performante. Fara bazine, la un moment dat se va termina si cu generatia asta de exceptie. Azi, baietii au facut antrenament intr-o ciorba, apa din bazin avand 32 de grade. Nu pot sa le cer efort maxim, daca abia pot sta in apa", a declarat Hagiu. "In plus, e absurd ca pentru rezultatul de la Liga Mondiala, unde am invins campioana mondiala si medaliatele cu bronz olimpic si mondial, sa primim, in baza legii, doar sapte milioane de lei vechi!", a mai spus Hagiu, in timp ce presedintele FRP a anuntat ca le va acorda tricolorilor un bonus de cate 500 de euro. Pe acelasi ton, Andrei Iosep, unul din "tunarii" nationalei, a punctat: "Daca ma intrebati pe mine, cred ca nu se va construi nici un bazin. Se va schimba ceva poate doar daca, Doamne fereste, va muri cineva! Ca la fotbal.... Azi am facut antrenament in conditii inumane". Punctul pe i l-a pus portarul Nenciu Bertini, la fel de nemultumit. "S-au promis multe, dar nu s-a facut nimic. Trebuie sa recunoastem, din pacate, cultura sportului in Romania a decazut groaznic. Pornind de la disparitia orelor de educatie fizica", a precizat Nenciu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.