Organismul digera mai usor sucurile de fructe decat fructele in sine. Chiar si asa trebuie sa fim atenti, pentru ca exista riscul sa ne supraalimentam, pentru ca organismului nostru ii este greu sa "numere" caloriile. La aceasta concluzie
  Organismul digera mai usor sucurile de fructe decat fructele in sine. Chiar si asa trebuie sa fim atenti, pentru ca exista riscul sa ne supraalimentam, pentru ca organismului nostru ii este greu sa "numere" caloriile. La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii in nutritie Richard Matters si Wayne Campbell, de la Universitatea Purdue. Cei doi ii atentioneaza pe cei care cred ca, daca consuma mai multa hrana lichida, nu se vor ingrasa, ca tocmai in acest fel vom ingera mult mai multe calorii.     CALORII. Cercetarea s-a desfasurat pe parcursul a trei zile, la ea participand 120 de femei si barbati. Acestora li s-a servit la pranz mancare special aleasa de cercetatori, iar seara au putut manca orice au vrut. Nutritionistii le-au servit la pranz sandvisuri si apa in catitati variabile in fiecare zi.  Rezultatul a fost ca cei care au consumat mai multe lichide impreuna cu hrana solida au ingerat mai multe calorii comparativ cu cei care au mancat numai sandvisuri. Cercetatorii cred ca oamenii inca nu sunt constienti de faptul ca bauturile pot sa contina nutrienti si calorii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.