Apple Inc. a anuntat ca profitul inregistrat in al treilea trimestru al anului fiscal 2006-2007 a crescut cu 73% fata de aceeasi perioada a anului fiscal precedent, cu mult peste asteptarile pietei, datorita vanzarilor substantiale de computere Macin
Apple Inc. a anuntat ca profitul inregistrat in al treilea trimestru al anului fiscal 2006-2007 a crescut cu 73% fata de aceeasi perioada a anului fiscal precedent, cu mult peste asteptarile pietei, datorita vanzarilor substantiale de computere Macintosh, relateaza Reuters, citat de NewsIn. Noile laptopuri cu cipuri mai rapide au oferit un salt de 33% in livrarile de computere Macintosh. Apple a vandut, de asemenea, 270.000 de iPhone-uri dupa ce telefonul a fost lansat pe 29 iunie. Vanzarile media player-ului iPod au spulberat si ele estimarile analistilor. Actiunile Apple au crescut miercuri cu 14,72 dolari, pana la 151,98 dolari, dupa inchiderea oficiala a sedintei din bursele de valori americane. Acestea au crescut cu 2,37 dolari la 137,26 de dolari in sedinta bursei de valori Nasdaq.Profitul net pentru al treilea trimestru al anului fiscal curent, care a luat sfarsit la data de 30 iunie, s-a ridicat la 818 milioane dolari, sau 92 de centi pe actiune, cu mult peste nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, de 472 milioane dolari, sau 54 centi pe actiune. Apple a precizat ca se asteapta sa vanda peste un milion de telefoane iPhone pana la sfarsitul trimestrului curent si aminteste obiectivul de a vinde peste 10 milioane de unitati iPhone pe plan global in 2008. Grupul a inregistrat si o crestere surprinzatoare a cotei de profit, datorita scaderii preturilor unor componente precum cipurile de memorie, vanzarilor directe substantiale si vanzarilor mai bune ale unor produse scumpe. Apple a precizat ca a livrat 1,76 milioane de computere Macintosh, o crestere de 33% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Vanzarile de laptopuri au crescut cu 42%, iar livrarile de playere muzicale iPod s-au ridicat la 9,82 milioane, cu 21% peste nivelul livrarilor inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut, conform asteptarilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.