Soferul taxiului cu „numarul fiarei" din San Francisco e urmarit de ghinion.

Comisia Taximetrelor din San Francisco a decis prin vot sa pastreze „numarul diavolului" pentru un taxi considerat de soferul sau „blestemat". Taxiul cu numarul 666 a fost implicat in numeroase incidente, cel mai grav fiind incendiul produs in Vinerea Mare, cind toata caroseria masinii a fost carbonizata, mai putin placuta cu „numarul fiarei".

Cererea soferului, pe numele sau Michael Byrne, a tinut treaz interesul publicului local din ultima vreme, amuzat de situatia neobisnuita, noteaza „The International Herald Tribune". Byrne a incercat sa convinga comisia sa ii schimbe numarul licentei, din superstitie, deoarece considera ca acesta este responsabil pentru ghinioanele care il urmaresc la volan. Soferul a dus chiar masina la preot, pentru a fi binecuvintata, dar fara folos. Soferul a gasit un sustinator in Comisia Taximetrelor, in persoana directorului adjunct, Jordana Thigpen. „Detinatorul numarului respectiv ar prefera sa nu vorbeasca despre problemele specifice cu care se confrunta, dar acestea par a fi foarte grave", a scris Thigpen in memorandumul adresat Comisiei. Chiar si presedintele Comisiei, el insusi sofer de taxi, a fost sensibilizat de problemele lui Byrne: „Este un lucru foarte simplu pe care il putem intreprinde pentru a face viata unei persoane mult mai usoara", a spus Paul Gillespie. „Oamenii aduc multa energie negativa in taxi si daca oamenii vor sa vorbeasca despre numar, atunci si soferul trebuie sa vorbeasca despre numar", a adaugat presedintele.

Ceilalti membri ai Comisiei considera insa intreaga discutie o pierdere de timp si de bani. „Daca nu avem numarul 666, ce va urma?", a declarat Tom Stanghellini, in virsta de 59 de ani, sofer de taxi. „Ce se va spune despre taxiul numarul 13? Sau 1313?", a continuat, indignat Stanghellini. Alt membru al Comisiei, Patricia Breslin, s-a declarat si ea impotriva masurii: „Am locuit la o casa cu numarul 666 si nu am trecut de partea intunecata", declara Breslin. Votul final in Comisie a fost de 5 la 1.