Romania isi face incet, dar sigur, reintrarea in circuitul turistic mondial. A prins o nisa exceptionala, cum spun analistii pietei. Sunt cateva fapte, locuri, intamplari notorii care ne impun in ochii lumii ca o destinatie de vis pentru cei care dor
Romania isi face incet, dar sigur, reintrarea in circuitul turistic mondial. A prins o nisa exceptionala, cum spun analistii pietei. Sunt cateva fapte, locuri, intamplari notorii care ne impun in ochii lumii ca o destinatie de vis pentru cei care doresc senzatii tari.

Nu de mult, o turista din America a fost mancata de urs. O poveste mai groaznica din Tara lui Dracula nici ca se putea inventa. Din pacate nu e poveste; este o drama petrecuta in Bucegi, iar stirea a facut inconjurul lumii. Dupa dulcegaria ambasadorului britanic, chitit sa salveze ursii chinuiti de oameni, Mos Martin cel rau si-a dat-o in petic si a mai strans in brate o batrana pana a trimis-o la Dumnezeu. Sa retinem ca acest fapt s-a petrecut nu in varful muntelui, prin vreo salbaticie, ci in plin cartier din Zarnesti.

Deliciul turistilor cu adrenalina adusa la paroxism poate fi atins si pe langa stane. Cainii ciobanesti nu stiu de gluma. Nu inteleg nici limbi straine si apropierea curiosilor de "oaza din turism ecologic" numita stana romaneasca se transforma intr-o aventura ce poate fi povestita nepotilor. Asta daca montaniardul scapa din coltii vanjosi ai dulaului.

Pentru cei care s-au plictisit de contactele periculoase cu rechinii, traseele alpine din Arges, pe coamele Fagarasilor, sunt de o atractie nebuna, sora cu moartea. Alaltaieri, un grup de curajosi a scapat cu greu de o tarla de caini. A fost nevoie de interventia salvamontistilor si a jandarmeriei montane pentru stingerea conflictului om - patruped.

Nu inteleg cu nici un chip de ce oficialii din Turism cheltuiesc banii pe filme - spaga de promovare a destinatiilor din Romania.

Traim intr-o lume sangeroasa, americanii se dau in vant pentru a filma oameni explodand in Irak. Acolo sunt in misiune, dar, cand vor veni in refacere, in Romania, sa nu-si piarda din antrenament, ce metoda mai buna decat o tranta cu ursul sau o inclestare cu dulaii din creierul muntilor?

Devenim o tara full contact, interesanta pentru un anume gen de turism. Venetia, Roma, Atena deja sunt fumate, s-au vestejit si Alpii, iar Parisul este pentru copii.

Veniti in Carpati, la lupta dreapta cu fiarele! Iata un anunt care nu poate scapa. Intrebarea este: unde pot sa se refugieze oamenii normali?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.