Raiffeisen Leasing IFN  a incheiat 2.900 de contracte in primul semestru, in valoare totala de 136 mil. euro, in crestere cu 74% fata de acelasi interval din 2006, cand s-a atins suma de 78 mil. euro. Aceasta dezvoltare este datorata evolutiei b
Raiffeisen Leasing IFN a incheiat 2.900 de contracte in primul semestru, in valoare totala de 136 mil. euro, in crestere cu 74% fata de acelasi interval din 2006, cand s-a atins suma de 78 mil. euro. Aceasta dezvoltare este datorata evolutiei bune a segmentului auto, conform declaratiei directorului general al Raiffeisen Leasing, Mihaela Mateescu, citata de NewsIn."Raiffeisen Leasing este lider de piata pe segmentul de camioane, remorci, autoutilitare, beneficiind de o experienta indelungata in domeniu", a declarat Mateescu, adaugand ca Raiffeisen Leasing va miza in acest an pe proiecte importante, precum implementarea normelor Basel II si a unei noi solutii informatice, care sa permita gestionarea optima a portofoliului de clienti. Mateescu estimeaza ca societatea va finanta bunuri in valoare de 240 - 250 mil. euro pana la finalul acestui an, cu circa 50% mai mare fata de valoarea de 165 mil. euro din 2006, ca urmare a cresterii "ponderate" pe segmentele auto, echipamente si imobiliar. Contractele de finantare a achizitiei de autovehicule au o pondere de 77%, conducand detasat in structura portofoliului de leasing, in timp ce echipamentele detin 18%. Contractele pentru finantarea proiectelor imobiliare si restul finantarilor acopera restul de 5% din portofoliu, insa compania intentioneaza sa aloce pe segmentul imobiliar 10% din structura portofoliului in detrimentul leasingului auto.Mihaela Mateescu a spus ca Raiffeisen Leasing intentioneaza sa finanteze pana la finalul anului proiecte publice de 20 - 30 mil. euro, valoare care o va urca pe pozitia a treia in clasamentul societatilor romanesti de leasing. Totodata, compania a anuntat ca Raiffeisen Leasing va deveni operationala si in Republica Moldova si va avea ca unic actionar institutia din Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.