Poloistii romani au primit 7 milioane de lei vechi pentru calificarea in premiera la turneul final al Ligii Mondiale. Cu un buget anual de numai 10 miliarde de lei, egal cu cel al federatiei de bob si sanie, poloul romanesc reuseste sa faca performanta. In premiera, nationala antrenata de Vlad Hagiu a reusit sa se califice in finala Ligii Mondiale de la Berlin si are ginduri mult mai mari. „Sintem hotariti sa aducem prima medalie olimpica pentru acest sport, la Beijing’’, a declarat presedintele FR de Polo, George Gaita.

Pentru rezultatul realizat in turneul de la Portugalete, Cosmin Radu&Co au fost recompensati de catre ANS cu doar 7 milioane de lei, presedintele federatiei anuntind ca va suplimenta premierea cu cite 500 de euro. ,,Este inadmisibil ca pentru o astfel de calificare, dupa ce bati campioana lumii si alte echipe de top din Europa, sa primesti numai 7 milioane de lei. Cred ca trebuie schimbata legislatia. Am ajuns la exasperare cerind minimum. Fara bazine ne prabusim. Guvernul a promis ca va construi 40 de bazine. A trecut un an si nu am vazut nici o cazma in pamint", a spus antrenorul Vlad Hagiu.

Poloistii sint pesimisti si ei in ceea ce priveste aparitia unui bazin in urmatorii ani. ,,Aici se va intimpla ceva cind, Doamne fereste, moare unul dintre noi, asa cum s-a intimplat la fotbal. Ne antrenam intr-o apa care are o temperatura de 32 de grade’’, a spus Andrei Iosep. Presedintele George Gaita isi pune insa sperantele in promisiunea primarului Adriean Videanu: ,,Primarul Bucurestiului va construi un bazin la strandul Ciurel. S-a facut studiul de fezabilitate, licitatia va fi in toamna, iar finalizarea proiectului este prevazuta pentru anul viitor’’. Finala Ligii Mondiale este programata in perioada 7-12 august, la Berlin.