Presedintele UDMR, Marko Bela, si presedintele Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), Laszlo Tokes, se vor intilni luni la ora 14.00, la Cluj. Anuntul a fost facut facut ieri de vicepresedintele CNMT, Toro T. Tibor. Intilnirea a
Presedintele UDMR, Marko Bela, si presedintele Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), Laszlo Tokes, se vor intilni luni la ora 14.00, la Cluj. Anuntul a fost facut facut ieri de vicepresedintele CNMT, Toro T. Tibor. Intilnirea are ca scop negocieri privind participarea lui Tokes pe listele UDMR la alegerile pentru Parlamentul European. Cu trei luni in urma, Laszlo Tokes si-a anuntat candidatura ca indepent sustinut de sase organizatii maghiare, iar UDMR si-a anuntat lista de candidati pentru PE. Intre timp, cei doi lideri s-au tot invitat prin intermediul presei intilniri pentru negocieri. Doar cu o luna in urma Marko Bela i-a adresat lui Tokes o invitatie oficiala. Negocierile nu au mari sase de succes deoarece organizatiile care il sustin pe episcopul reformat nu sint deacord cu participarea lui pe listele UDMR. (R.B.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.