Romanii au adus de doua ori mai multe masini la mana a doua din strainatate decat noi in primul trimestru al anului. Desi autoritatile au introdus dupa aderarea Romaniei la UE taxa de prima inmatriculare pentru a limita importul de masini poluante, t
Romanii au adus de doua ori mai multe masini la mana a doua din strainatate decat noi in primul trimestru al anului. Desi autoritatile au introdus dupa aderarea Romaniei la UE taxa de prima inmatriculare pentru a limita importul de masini poluante, trendul importurilor second-hand este in crestere. Taxa se calculeaza in functie de capacitatea motorului, de standardele de emisii si de vechimea autoturismului.

In primele trei luni ale anului, numarul de autoturisme uzate importate a fost de 14.231 de unitati, cu 109,9% mai mult fata de perioada similara a anului trecut. Circa 35% din masinile second-hand inmatriculate au capacitate cilindrica de 1,2-1,4 litri, iar circa 40% fac parte din clasa 1,4-1,6 litri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.