E doar o tanara de 22 de ani. Cu sperante, cu vise, cu dorinte. Vrea sa se indragosteasca, sa aiba copii, sa traiasca alaturi de cei dragi. Boala, leucemie limfoblastica, ii matura rand pe rand bucuriile si-i pune lacrimi in priviri.


E doar o tanara de 22 de ani. Cu sperante, cu vise, cu dorinte. Vrea sa se indragosteasca, sa aiba copii, sa traiasca alaturi de cei dragi. Boala, leucemie limfoblastica, ii matura rand pe rand bucuriile si-i pune lacrimi in priviri.


Georgeta Andreea a luat-o acum pe un drum presarat cu spini, cu lacrimi si cu suferinta. La 22 de ani, tineretea ei este ingropata intr-o camera de spital. A trebuit sa uite de facultate, de plimbarile lungi prin parc, de drumetiile de muntea€¦ Acum oboseste atat de rau... Picioarele parca i se impietresc, iar inima ii spune printre suspine: "Nu mai pota€¦".


CA UN TRASNETa€¦ Tine minte cum, in urma cu doi ani, o raceala puternica i-a umflat amigdalele, trantind-o la pat. Medicii de la Spitalul Judetean Pitesti, in urma analizelor facute, i-au redat speranta ca nimic grav nu i s-a intamplat si au trimis-o acasa. Linistea din sufletul Andreei a durat putin. Dupa nici o luna, fata abia daca se mai tinea pe picioare. Oboseala nu-i mai dadea pace. Un pas sa fi facut incercand sa urce scarile blocului sau ale facultatii si trupul ei se simtea din ce in ce mai firav. Se apropia Craciunul. In mintea fetei rasunau colinde. Pe strazi mirosea a sarbatoare. Nici prin gand nu i-ar fi trecut ca si in anul acela, ca in fiecare an de altfel, nu va fi acasa impreuna cu familia, framantand la cozonaci nici impodobind bradul. Analizele la sange pe care si le-a facut la sugestia medicului de familie i-au ridicat multe semne de intrebare. Certitudinea diagnosticului a venit de la doctorii Spitalului Universitar de Urgenta din Capitala: "Leucemie acuta limfoblastica T".


150.000 DE EUROa€¦ O VIATA. Doua luni a fost internata in spital la sectia de Hematologie. "Si Craciunul si Revelionul le-am petrecut facand chimioterapie. In spital. Simteam cum ma transform, cum devin alta persoana. Mi-a cazut parul de la curele cu citostatice. Dar nu mi-a pasat. Tot ce imi doream si imi doresc este sa ma fac bine", spune Andreea cu hotarare.  Si, pentru o scurta perioada, chiar a crezut ca Dumnezeu a infaptuit o minune: ca s-a facut bine. Un an si patru luni. In toata aceasta perioada Andreea a simtit iar gustul libertatii. A unei vieti traite in afara tratamentelor, a medicamentelor, a bolii. Atat a durat bucuria. Ca imediat sa-i reapara starile initiale de moleseala. In urma analizelor facute, medicii au constatat ca boala revenise. Se instalase iar in trupul si in inima ei atat de fericita si de recunoscatoare pentru clipele de liniste pe care le-a avut. "Medicul hematolog mi-a recomandat sa fac transplant alogen de celule stem", spune Andreea cu vocea strangulata. In lipsa donatorului de maduva osoasa, tanara de 22 de ani este condamnata la o lunga asteptare.


"Acest transplant se poate face numai daca am frati sau donatori compatibili 100%. Se poate realiza si cu parinti care sunt 50% compatibili, dar, din nefericire, tatal meu a decedat in anul 2003, iar mama a avut hepatita A. Frati, din pacate, nu am", se tanguie Andreea. Si ridica din umeri. Ce ar putea sa faca, cand medicii de la clinica din Italia, pe care i-a contactat in vederea realizarii transplantului, i-au spus ca interventia chirurgicala impreuna cu donatorul gasit de medici costa 150.000 de euro? "Aceasta suma este enorma pentru mine. De aceea am apelat la sprijinul dumneavoastra pentru a ma ajuta. Cu orice sumaa€¦ Indiferent de mica". Sunt cuvintele Andreei. Sfioase si rugatoare. Are nevoie de noi mai mult decat oricum. Stie ca vrea sa se indragosteasca, sa iubeasca, sa lupte cu viata pana la capat. Sa o ajutam sa-si indeplineasca visele!


Sa fim alaturi de ea!Andreea Georgeta Dinescu nu si-a pierdut speranta. Lupta cu boala si cu starile dure, de frica, care o chinuiesc cateodata. Continua tratamentul in spital, se vede cu prietenii care i-au fost aproape mereu, crede in Dumnezeu si in sansa vindecarii. Are doar 22 de ani. Multe dintre cararile vietii ii sunt necunoscute si vrea sa le poata strabate pe toate. Salvarea ei sta in 150.000 de euro. O suma enorma pentru o familie care traieste dintr-un singur salariu. Pentru cei care doresc sa o ajute pe Andreea, la sucursala BCR Curtea de Arges s-au deschis urmatoarele conturi:

in lei- RO23RNCB0024010997620001in euro- RO93RNCB0024010997620002in dolari- RO66RNCB0024010997620003


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin