Luni 30 iulie 2007 - CD de colectie
Cu editia tiparita a Jurnalului National Care sa fie cuvantul care-l caracterizeaza cel mai bine? Care a fost intamplarea care i-a schimbat destinul? Cine este femeia inimii lui? Oare doar doa
Luni 30 iulie 2007 - CD de colectie
Cu editia tiparita a Jurnalului National Care sa fie cuvantul care-l caracterizeaza cel mai bine? Care a fost intamplarea care i-a schimbat destinul? Cine este femeia inimii lui? Oare doar doamnelor le place muzica lui? In 40 de ani de cariera, Julio Iglesias a inregistrat 77 de albume.


Vedeta cu glasul cel mai cald din lume este modelul zicalei romanesti conform careia "socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din targ". Daca era dupa el sau dupa voia parintilor, ar fi ajuns fotbalist profesionist sau un avocat de renume. Insa exact cu o zi inainte de a implini 20 de ani, portarul echipei de fotbal Real Madrid, altminteri student stralucit al unei universitati madrilene, sufera un accident de masina in urma caruia cursul vietii lui ia o intorsatura de 180 de grade.


Ramas semiparalizat si - in opinia medicilor curanti - cu sanse minime de a mai putea merge vreodata, Iglesias incepe sa-si incerce talentele in stare latenta. Scrie poezii, compune melodii si mai ales incepe sa cante la o chitara pe care unul dintre infirmierii care-l ingrijeau i-o daruise. Asa a inceput cariera fulminanta a celui mai iubit interpret din lume, cel care niciodata nu se gandise ca va ajunge cantaret. Viata personala i se impleteste amonios cu evenimentele pe plan artistic. Prima iubita de dupa groaznicul accident, Gwendolyne, ii inspira melodia cu acelasi nume, care a insemnat, practic, lansarea sa in muzica mondiala. "La vida sigue igual", titlul unei melodii, are ca pandant un film omonim, al carui protagonist a fost. Iubirile lui, pasionale, tandre, furtunoase si foarte numeroase i-au inspirat toate cantecele carora le-a compus versurile si muzica. Isabel, Maria, Monique, La Flaca, Sydne, Priscillaa€¦ Cine le mai stie?


RECORDURI. Dupa o cariera de peste 40 de ani, Julio continua sa-si incante admiratorii de pretutindeni. La fiecare 30 de secunde se difuzeaza o melodie de-a sa la cate un post de radio, concerteaza in nenumarate tari, iar albumele sale stabilesc noi recorduri de vanzari. Pana acum, a vandut peste 250 de milioane de albume in intreaga lume, iar peste 1.500 dintre discurile sale au fost declarate "de platina" sau "de aur". Cel mai indragit cantaret spaniol din toate timpurile a inregistrat 77 de albume in diferite limbi, despre el s-au scris 50 de carti. Julio Iglesias este singurul artist din lume care detine Discul de diamant oferit de Guiness Book of Records pentru ca a vandut cel mai mare numar de albume inregistrate in cel mai mare numar de limbi straine: germana, engleza, franceza, italiana, portugheza, spaniola, filipineza, chineza si japoneza. Are o stea la Los Angeles, pe Hollywood Walk of Fame, altele in Miami, pe Aleea Starurilor Latine, in Germania si Olanda. In 1988 a castigat premiul Grammy la sectiunea Best Latin Pop Album pentru "Un hombre solo" ("A Man Alone").
AmericaImpreuna cu aceasta Editie de colectie, va oferim albumul "America", lansat de Iglesias in 1976. Contine 12 piese, si anume: Caminito, Recuerdos de Ypacarai, Historia de un amor, Obsesion, Sombras, Manana de carnaval, Jurame, Guantanamera, Vaya con Dios, Moliendo café, Ay, ay, ay, Alma llanera. Melodii care au contribuit la celebritatea lui, castigata in toata lumea. Bucurati-va de limbajul universal al muzicii si de Vocea Universala Julio Iglesias!GUSTURI
"Imi place mirosul femeii care iubeste. Cel natural, cel unic. Oricat de animalic ar fi. Prefer femeia inteligenta, dar tandra. Nu-mi place deloc cealalta, inteligenta, dar dura. Si nici femeia atotputernica nu este modelul meu in dragoste. O iubesc pe cea care este feminina de la sine, nu in mod artificial"
Julio Iglesias
UNIVERSAL
"Ceea ce stiu este ca Julio traieste intr-o zi cat altii in doua. Si mai stiu ca in ritmul cantecelor sale danseaza, se iubesc, fac dragoste, se despart, se scuipa si se saruta, se aduna, isi dau intalnire si se revad milioane de barbati si femei vorbitori a douasprezece limbi din vremurile noastre"
Tico Medina, jurnalist
IDOL
"Francezii l-au transformat in idol. Belgienii i-au cumparat atatea albume, incat numarul lor il depaseste pe cel al belgienilor din intreaga lume. Italienii il idolatrizeaza. Toata America noua, vorbitoare de spaniola, plange dupa el, il rasfata, il iubeste, il simte, isi da seama cand ceva il doare"
Tico Medina, jurnalist MARILYN
"Stiu ca viata mea ar fi fost mai frumoasa daca as fi avut, in agenda rosie in care pastrez numele femeilor din viata mea, si telefonul lui Marilyn Monroe. Pentru ca, daca l-as fi avut, as fi sunat-o, iar Marilyn Monroe n-ar fi murit. Sigur ca este la fel de probabil ca astazi mitul ei sa nu mai fi existat"
Julio Iglesias Iglesias la Observator - video


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.