ANM a emis ieri o noua avertizare cotata cu cod galben, valabila de astazi pana luni la ora 21:00.

Astfel, astazi vremea va deveni caniculara cu valori termice maxime cuprinse intre 35 si 38 de grade, in judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Tel
ANM a emis ieri o noua avertizare cotata cu cod galben, valabila de astazi pana luni la ora 21:00.

Astfel, astazi vremea va deveni caniculara cu valori termice maxime cuprinse intre 35 si 38 de grade, in judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Ilfov si Municipiul Bucuresti. Maine si luni canicula va fi prezenta in Braila, Galati, in sudul judetelor Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea si Gorj, precum si in vestul judetului Constanta. Totodata, duminica, in sudul judetelor Dolj, Olt, Teleorman si Giurgiu, cu totul izolat, sunt posibile valori termice de 39 de grade. In acest interval indicele de confort termic temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 in sudul si sud-estul tarii.


LA MUNTE SI LA MARE. Cei care vor sa scape de caldura si sa petreaca urmatoarele zile la malul marii vor avea o vreme frumoasa, cu cerul mai mult senin, mercurul termometrelor se va situa in jurul valorii de 30... 31 de grade, iar minimele intre 21... 22 de grade. Temperatura apei marii va fi de 23 de grade. De asemenea, si iubitorii muntelui se vor bucura in acest week-end de un timp frumos, in incalzire, cu cerul variabil. Numai in Apuseni astazi vor fi unele innorari si averse izolate.


Potrivit directorului ANM, Ion Sandu, "aceste zile de canicula nu vor avea intensitatea si nici durata valului de caldura din perioada 16-25 iulie 2007". O alta veste buna declarata de directorul ANM este ca de marti vremea se va racori, si anume, nu se vor inregistra temperaturi de peste 35 de grade, iar aceste zile usor respirabile, normale termic pentru aceasta luna, vor dura cel putin pana la data de 12 august. Pentru urmatoarele zile ale lunii august nu se poate face inca o prognoza relevanta. De asemenea, de marti ploile slabe cantitativ isi vor face simtita prezenta in majoritatea regiunilor tarii. "Insa in luna august se pot astepta temperaturi medii ale aerului peste valorile normale de 20... 24 de grade Celsius in majoritatea regiunilor tarii, mai ridicate fiind posibile in zonele din sud-estul tarii", sustine directorul ANM. In aceste conditii putem afirma ca perioada de foc a verii a trecut.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.