A fost o provocare, a devenit un festival. Acum se afla la a treia editie. Primul, de fapt singurul indiciu adevarat al unei reusite este momentul in care demersul face "pui". Folk You! a deschis pofta de festivaluri folk.   Nu-i rau delo
A fost o provocare, a devenit un festival. Acum se afla la a treia editie. Primul, de fapt singurul indiciu adevarat al unei reusite este momentul in care demersul face "pui". Folk You! a deschis pofta de festivaluri folk.   Nu-i rau deloc! Nu conteaza motivele personale sau de alta natura care-i indeamna pe unii sa organizeze evenimente folk, important este ca muzica tanara respira. Sa fie sanatoasa, e briza pentru toata lumea! In doi ani, folkul a prins radacini viguroase. Adica, a devenit traditie. Anul acesta, vor colabora cu marea, luna si stelele folkistii Nicu Alifantis, Alexandru Andries, Mircea Baniciu, Mircea Vintila, Mircea Florian, Victor Socaciu, Vasile Seicaru, Ducu Bertzi, Marius Batu, Dinu Olarasu, Florin Chilian, Florin Sasarman, Adrian Sarmasan, Emeric Imre, Maria Gheorghiu, Tatiana Stepa, Zoia Alecu, Maria Magdalena Danaila, Ecoul. Locul intamplarii: Vama Veche. Perioada "ostilitatilor" muzicale: 10 si 11 august. Sa facem cateva precizari: Festivalul Folk You!, organizat de Jurnalul National, este o investitie exclusiv culturala, fara nici o miza meschina. Este pariul nostru cu industria muzicala, pe de o parte, si cu publicul, pe de alta parte.   ALTE CODURI. Cand am inceput, acum trei ani, nimeni n-a crezut in folk, nici macar cei care ar fi fost obligati prin natura meseriei sa creada in el. Am creat un vad, am destelenit un drum. Sau, ca sa ne exprimam in cuvintele unei celebre colinde, "n-am venit sa cerem, am venit sa dam". Altii vor cere si sunt indreptatiti s-o faca. Pentru ca acesta este rostul cantecului. Sa fie rasplatit de cei care s-au bucurat de el! Si daca cei care ne vor urma in demersuri similare isi vor vinde frumos cantecele, nu ne vom supara ca de un lucru care ne-a fost luat. Ne vom bucura ca de un copac care a inflorit. Folkul nu tine cont de vreme, de codul verde, portocaliu sau rosu. Are alte coduri: codrul verde, podul de piatra, veverita subacvatica si... una€™te duci tu, mielule?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.