"Guvernul trebuie sa continue anchetarea acelor oficiali care s-au folosit de functiile detinute pentru profit personal", apreciaza, intr-un interviu aparut in Academia Catavencu, ambasadorul SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman, subliniind ca sunt
"Guvernul trebuie sa continue anchetarea acelor oficiali care s-au folosit de functiile detinute pentru profit personal", apreciaza, intr-un interviu aparut in Academia Catavencu, ambasadorul SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman, subliniind ca sunt politicieni care nu inteleg cat de mult dauneaza cultura coruptiei imaginii Romaniei in strainatate.
Intrebat ce il supara in legatura cu Romania, Taubman a explicat ca se supara cand se gandeste la milioanele de oameni harnici a caror munca a avut de suferit din cauza unui numar restrans de oficiali corupti. Diplomatul spune ca, in ultima vreme, s-au facut multe pentru combaterea acestei probleme, dar au fost si multe intarzieri. "Guvernul trebuie sa continue anchetarea acelor oficiali care s-au folosit de functiile detinute pentru profit personal", sustine Taubman. "Sigur, nivelul investitiilor straine directe din Romania este ridicat, dar ar putea fi si mai semnificativ daca numerosi investitori straini nu ar fi reticenti din cauza temerii ca nu se vor afla pe picior de egalitate", a mentionat diplomatul american, in opinia caruia oruptia incetineste dezvoltarea atat de necesara a infrastructurii. La intrebarea daca simte in vreun fel coruptia din Romania, Taubman a raspuns ca este relativ protejat in acest sens, ca ambasador, dar ca i s-au oferit, adeseori, exemple de coruptie in timpul intalnirilor diverse: de la cazuri de milioane de dolari despre care ii povestesc oameni de afaceri, pana la spagile date personalului medical despre care ii povestesc oameni obisnuiti. Referindu-se la conflictul perpetuu dintre Basescu si Tariceanu, Taubman a declarat: "N-ar trebui sa ne agitam prea mult in legatura cu aceasta chestiune. Unele aspecte sunt de asteptat intr-o republica. La urma urmei, si presedintele Bush se confrunta cu opozitia Congresului. Atat timp cat oamenii se comporta, in continuare, in mod responsabil, nu este ceva care sa ne ingrijoreze foarte mult". (L.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.