Camera Reprezentantilor din Congresul american a decis sa interzica bazele americane permanente din Irak, masura fiind o noua pagina din razboiul democrato-republican pe tema Irakului. "Legea arata clar ca SUA nu intentioneaza sa ramana pe o perioada
Camera Reprezentantilor din Congresul american a decis sa interzica bazele americane permanente din Irak, masura fiind o noua pagina din razboiul democrato-republican pe tema Irakului. "Legea arata clar ca SUA nu intentioneaza sa ramana pe o perioada nedefinita de timp in Irak si ca nu vizeaza resursele petroliere din aceasta tara", a declarat Barbara Lee, democrata care a propus textul adoptat cu 399 de voturi pentru si 24 impotriva. "Sper sa convenim asupra faptului ca o ocupatie fara sfarsit nu este o solutie", declara democrata. Oricum, republicanii nu au vorbit niciodata despre o ocupatie "fara sfarsit" a Irakului. De altfel, majoritatea republicanilor a votat aceasta lege, oamenii lui Bush sustinand ca acest vot este doar unul simbolic, fara nici un efect juridic. (G.D.R.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.