Aproape jumatate din directorii executivi europeni cu cele mai mari salarii sunt francezi, aceasta este concluzia unui sondaj publicat de cotidianul britanic The Guardian.   Francezii conduc intr-un clasament neoficial al directorilor de fir
Aproape jumatate din directorii executivi europeni cu cele mai mari salarii sunt francezi, aceasta este concluzia unui sondaj publicat de cotidianul britanic The Guardian.   Francezii conduc intr-un clasament neoficial al directorilor de firma cu cele mai mari salarii din Europa. Potrivit cotidianului britanic The Guardian, concluzia unui studiu in acest sens, bazat pe informatii obtinute pe parcursul anului trecut, dezminte numeroasele informatii aparute in presa europeana despre cecurile "grase" incasate de directorii executivi britanici.   MASINI SI COSMETICE. De departe, cel mai bine platit "bos" european este Carlos Ghosn, directorul executiv de la Renault Nissan. Libanez de origine, nascut in Brazilia si crescut in Franta, Ghosn a obtinut anul trecut 33 de milioane de euro, de sapte ori mai mult decat in anul 2005. Aceasta suma nu include insa si veniturile obtinute de francez in calitate de sef la Nissan, ci doar la Renault, firma care a cumparat pachetul majoritar al fostei firme japoneze in urma cu opt ani. Pe locul al doilea in clasament se afla bosul de la compania de cosmetice La€™Oreal, Jean-Paul Agon, cu un venit de 14 milioane de euro pe anul 2006. El este urmat de directorul bancii italiene UniCredit, Alessandro Profumo, cu 13 milioane de euro. Directorul executiv de la Vodafone, Arun Sarin, este al patrulea in clasament, cu aproape 11 milioane de euro. In clasamentul publicat in 2006, cei mai bine platiti 20 de sefi europeni au incasat venituri cu 59% mai mari decat cele obtinute de bosii din anul precedent. Motivul pentru care numarul francezilor din acest top este atat de ridicat il reprezinta, potrivit The Guardian, faptul ca in Franta ei au acces, mai mult decat in alte state, la posibilitatea de a cumpara actiuni ale firmei, privilegiu de care se bucura un numar restrans de angajati.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.