Sectia Parchetelor Militare a finalizat dosarul in care fostul ministru de Interne, Mihai Chitac, este acuzat de implicare in evenimentele din timpul mineriadei din iunie 1990, soldate cu uciderea a sase persoane. Chitac a fost convocat ieri la Secti
Sectia Parchetelor Militare a finalizat dosarul in care fostul ministru de Interne, Mihai Chitac, este acuzat de implicare in evenimentele din timpul mineriadei din iunie 1990, soldate cu uciderea a sase persoane. Chitac a fost convocat ieri la Sectia Parchetelor Militare pentru a i se prezenta materialul de urmarire penala, urmand ca procurorii sa intocmeasca rechizitoriul. Alaturi de el, in acest dosar sunt vizati generalul (r) Gheorghe Andrita - fost adjunct al ministrului de Interne, coloneii de Politie in rezerva Calin Traian Ştefan (decedat intre timp - n.r.), Costea Dumitru si Constantin Vasile. Partea din dosar referitoare la Ion Iliescu si restul civililor va fi disjunsa si trimisa Sectiei de urmarire penala si criminalistica, intrucat procurorii militari nu sunt competenti de a cerceta civili. Intre 13 si 15 iunie 1990, in Bucuresti, au fost ucise sase persoane, alte cateva zeci au fost ranite, iar cladirile Politiei Capitalei si Ministerului de Interne, precum si sedii de partide si alte institutii importante ale statului au fost devastate. Anchetatorii sustin ca generalul (r) Mihai Chitac ar fi dat ordin ca fortele de ordine sa elibereze Piata Universitatii, operatiune soldata cu arestarea a 262 persoane, transportate ulterior la unitatea militara din Magurele. Cei care au auzit de arestari au protestat in fata Ministerului de Interne. Atunci s-au tras focuri de avertisment, in urma carora ar fi fost ucisi Valentin Mocanu, Mariana Mitrita, Gheorghe Duncan si Dragos Drumea.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.