Ca primar general, Traian Basescu s-a remarcat prin calitatea de prim hingher al tarii si de terminator al afacerilor micilor intreprinzatori. Personalitati ca Oana Pellea sau Cristina Topescu il votasera special pentru promisiunea ca va rezolva prob
Ca primar general, Traian Basescu s-a remarcat prin calitatea de prim hingher al tarii si de terminator al afacerilor micilor intreprinzatori. Personalitati ca Oana Pellea sau Cristina Topescu il votasera special pentru promisiunea ca va rezolva problema cateilor strazii tinand seama ca "sunt si ei suflete". Asa a zis, textual, si pe urma i s-a pus pata pe fundatii, tocmai cand ele incepusera sa adune cu succes cateii si sa-i plaseze. De ce i s-o fi pus, brusc, pata sa extermine cateii, intr-o campanie criminala, de un sadism patologic? Nu cumva pentru ca saracele fundatii n-au fost de-alde Luxten sa cotizeze la zestrea fetitelor?
Mii de mici intreprinzatori au fost demolati si terminati, dupa ce avusesera curajul sa-si puna totul in joc, ba sa se mai si imprumute, ca sa-si deschida si ei o afacere. Majoritatea lor s-au fript si l-au votat pe Basescu, impotriva lui Sorin Oprescu, ultimul fiind de la PDSR-ul presedintelui Iliescu pentru care "proprietatea e un moft". Basescu, in schimb, desi sabotase la greu restituirea proprietatilor furate, a fost votat de micii proprietari intr-o veselie masochista. Au avut parte de ce-au votat. Basescu i-a demolat, pentru ca profitul microintreprinderilor nu i-ar fi ajuns nici pe o masea, ca sa-i lase sa existe. Evident ca nu puteau continua cu tarabe si gherete inestetice. Primaria, insa, putea contribui la refacerea micului Paris, prin amenajarea de spatii comerciale moderne, pentru care oamenii erau gata sa plateasca. Farmecul Parisului, care e visul, consta si in miile lui de boutique-uri. Aviz viitorului primar general. Liberal!
Primarul general al PD, Adriean Videanu, a fost lasat de Traian Basescu sa-i continue opera aducatoare de beneficii capitale, cum ar fi salariile de mii de dolari lunar pentru fiicele prezidentiale. I-a lasat si Pasajul Basarab, care a costat pana acum cel putin un proiect esuat, dar platit de bucuresteni pentru clientela recunoscatoare. I-a lasat si obiceiul carpelilor numite reparatii de strazi, atat de bine lucrate, incat sa poata fi stricate in cateva luni, iar firmele contractate sa-si arate din an in an competenta. I-a mai lasat si distrugerea Parcului Bordei, privatizat printr-o inginerie de natura sa contribuie la compromiterea pana la demonizare a restituirii proprietatilor de drept, subiect care merita tratat separat.
Videanu s-ar putea spune ca e o victima a presedintelui Basescu, care i-a lasat o mostenire compromitatoare. Adriean se compromite suplimentar, ca primar care rade in general spatiul verde si da autorizatii in particular pentru betoane cu multe etaje peste monumentele istorice ale Capitalei. Si are o obsesie: bordurile. Urate, proaste si multe. Pentru care le inlocuieste si pe cele bune. Prea trainice pentru costul vacantelor lui pe Riviera Franceza.
Omul de marmura a plecat in concediu la Cannes exact cand a inceput canicula. Si s-a intors chiar in ultima zi de canicula, 24 iulie, cotata cu cod rosu. Motivul intoarcerii: amenintarea consilierilor generali cu suspendarea. Pretextul: conferinta de presa in care sa-si anunte prezenta la post. Adriean Videanu a venit si ne-a informat ce-a facut Guvernul in absenta lui. Adrieane, lasa-ne!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.