Dinamo si Rapid vor infrunta canicula astazi, de la ora 20.45 (in direct pe Antena 1), pentru a incepe cu dreptul cel mai important sezon din ultimii ani.Dinamovistii si giulestenii vor sa se
racoreasca bind sampanie din Supercupa Fara prea mare importanta pentru echipele din Liga I, Supercupa Romaniei conteaza in primul rind pentru moralul atit al lui Dinamo, cit mai ales pentru al Rapidului, o formatie care a suferit schimbari majore in intersezon. Preludiu al startului de campionat, cel de-al treilea trofeu intern poate aduce plusul de incredere in perspectiva celui mai important sezon de dupa revolutie. Chiar daca patronul giulestenilor, George Copos, si-a afisat indiferenta fata de partida de astazi, rapidistii spera sa obtina a patra victorie in Supercupa, din sase participari. „Este foarte importanta partida cu Dinamo, pentru ca este un trofeu pus in joc si trebuie sa il cistigam. Vom aborda acest meci ca de fiecare data, cu gindul la victorie. Dinamo are prima sansa, tinind cont ca este campioana, dar si noi sintem cistigatorii Cupei si trebuie sa invingem. Trebuie sa ne amintim ca, in ultimele doua meciuri din Supercupa disputate cu Dinamo, noi am cistigat, chiar daca nu eram favoriti", a declarat directorul general al Rapidului, Constantin Zotta. Indiferenta lui Copos l-a scos la rampa pe Cornel Dinu, care nu s-a abtinut de la comentarii ironice la adresa patronului giulesten: „Domnul Copos are tot respectul nostru, mai ales ca declaratiile pe care le-a facut de-a lungul timpului dovedesc moda anilor ’70 sau chiar ’60, care presupunea ca atunci cind se cobora de la munte spre centru omul trebuie sa-si schimbe numele, din Capos in Copos".

Chiar daca pleaca din start cu prima sansa, Dinamo are, potrivit antrenorului Mircea Rednic, si un handicap. „Rapid are un avantaj, pentru ca ne-a vazut la televizor in meciurile amicale. A fost si n-a fost bine ca s-au transmis partidele, pentru ca adversarii ne-au vazut formulele de echipa. Noi insa nu ne cunoastem adversarul. Pentru mine, orice joc cu Rapid e foarte special. Imi doresc foarte mult sa cistigam Supercupa", a declarat tehnicianul „ciinilor".

Cel mai temut adversar pentru ambele echipe va fi insa canicula. Temperaturile insuportabile i-au determinat pe oficialii federali sa incerce sa programeze partida cu 45 de minute mai tirziu decit era stabilita initial, insa televiziunea a avut ultimul cuvint. In aceste conditii, jucatorii sint nevoiti sa se pregateasca in conditii inumane. „Mi-e foarte mila de jucatori, trebuia sa incepem antrenamentul la ora 18.00, dar l-am aminat cu o ora din cauza caldurii. In nici un caz nu se poate juca fotbal de calitate pe vremea asta. Mi-e teama pentru jucatori", sustine Mircea Rednic. Un alt impediment il va constitui si starea gazonului. In unele locuri, acesta este pirjolit din cauza concertului Rolling Stones.