S-a incheiat si cea de-a treia editie a Festivalului de Muzica Tanara Prometheus. In penultima seara, concurentii (Alina Zaharia din Bucuresti, Jenica Harja din Galati, Mircea Iordache din Tulcea, Silvan Stancel din Alba-Iulia, Paula Tarau din Simleu
S-a incheiat si cea de-a treia editie a Festivalului de Muzica Tanara Prometheus. In penultima seara, concurentii (Alina Zaharia din Bucuresti, Jenica Harja din Galati, Mircea Iordache din Tulcea, Silvan Stancel din Alba-Iulia, Paula Tarau din Simleul Silvaniei, Ovidiu Scridon din Tarnaveni-Mures si Grupul UNDE) au prezentat cate o piesa din repertoriul propriu, care in cele opt seri de festival a devenit deja binecunoscuta publicului prezent la festival, precum si piesa pe tema impusa: textul lui Octavian Paler "Avem timp" a fost prezentat de fiecare concurent, in varianta proprie. Publicul, prezent in numar foarte mare, a acordat note fiecarei variante. Liniile melodice s-au nascut in zilele de festival, avand amprenta stilului fiecarui concurent si influente din atmosfera de liniste sufleteasca, prietenie si gand bun a festivalului. Seara a fost incheiata cu o surpriza pentru cei prezenti: Nicu Alifantis (foto) a sustinut un concert extraordinar, ridicand publicul in picioare. A doua zi - Gala de decernare a premiilor. Grupului UNDE din Cluj-Napoca, format din Ioan Onisor, Cristina Patrascu si Sandra Pop, i-a revenit Marele Premiu, in valoare de 1.000 RON. El s-a clasat pe locul intai atat la sustinerea recitalului, cat si la proba impusa - crearea unei piese pe textul "Avem timp" al lui Octavian Paler.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.