Vesti bune de la Administratia Nationala de Meteorlogie: de aseara de la ora 21:00 au incetat avertizarile cod portocaliu si cod galben. In aceste conditii, codul verde a fost instalat in toata tara, iar locuitorii Romaniei se vor bucura pentru doua
Vesti bune de la Administratia Nationala de Meteorlogie: de aseara de la ora 21:00 au incetat avertizarile cod portocaliu si cod galben. In aceste conditii, codul verde a fost instalat in toata tara, iar locuitorii Romaniei se vor bucura pentru doua zile de temperaturi care nu vor depasi 34 de grade, iar regimul termic va fi unul normal pentru aceasta perioada a anului. De vineri, vremea se va incalzi usor, iar in Capitala si in unele zone din sudul tarii temperatura aerului va urca pana la valori de 36... 37 de grade. Sambata, in Oltenia si Muntenia va fi canicula, dar numai la orele amiezii. Conform celor declarate pentru Mediafax de Ion Sandu, directorul ANM, "de sambata, canicula ar putea reveni in Romania cel mai probabil intai cu cod galben, apoi duminica - cu cel portocaliu pentru anumite zone din Lunca Dunarii". Mercurul temormetrelor nu va atinge insa valorile de foc din zilele trecute. Totodata, directorul ANM a mai sustinut ca de martea viitoare temperaturile ar putea reveni la normal. Norocosii care au ales sa-si petreaca acest week-end la mare se vor bucura de o vreme frumoasa, cu cerul variabil, mai mult senin sambata, iar mercurul termometrelor nu va depasi 29... 30 de grade. Temperatura apei marii va fi de 23 de grade. Si la munte vremea va fi in general frumoasa, cu cerul variabil si numai izolat vor fi averse slabe cantitativ.
 Comentariul specialistului: In Muntenia, sudul Moldovei, Dobrogea si estul Olteniei, ieri a mai fost canicula, dar cu valori de temperatura care pe arii restranse au mai depasit 36... 37 de grade. 38 de grade au fost cateva ore la Constanta, unde si 30 de grade, pe timp de vara, inseamna foarte mult pentru aceasta parte a tarii. In restul teritoriului s-au inregistrat temperaturi cu cel putin 10 grade mai mici decat marti; s-a intensificat si vantul, care a asigurat ventilatie si in acest fel un plus de racorire; astazi, regimul termic va fi si mai ponderat decat ieri; inca o noapte, cel putin, va fi racoare, dupa care vremea va incepe sa se incalzeasca din nou, insa cresterea de temperatura va fi usoara si treptata. meteorolog Romica Jurca   Pe litoral: Azi (joi): Vremea va fi in general frumoasa, cu cerul variabil, chiar mai mult senin. Vantul va mai prezenta unele intensificari dimineata, apoi va slabi in intensitate. Maxima: 27... 30°C, iar minima: 20... 22°C. Temperatura apei marii va fi de 21... 23°C. Maine (vineri): Vremea va fi frumoasa. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Maxima: 29... 30°C, iar minima: 20... 23°C. Temperatura apei marii va fi de 22... 24°C. Poimaine (sambata): Vremea va fi frumoasa. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Maxima: 29... 30°C, iar minima: 22... 24°C. Temperatura apei marii va fi de 23... 24°C.   La munte: Azi (joi): Vremea va continua sa se raceasca usor. Cu totul izolat vor fi posibile averse si descarcari electrice. Vantul va prezenta unele intensificari in zona inalta. Maine (vineri): Cerul va fi variabil, cu unele innorari si izolat ploi de scurta durata si descarcari electrice. Vantul va sufla slab pana la moderat. Poimaine (sambata): Vremea va continua sa se incalzeasca usor. Cerul va fi variabil, cu unele innorari si izolat averse insotite de descarcari electrice.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.