Orange Romania devanseaza termenul acordat de Comisia Europeana si lanseaza noile eurotarife pe 25 august 2007, in loc de 30 august, clientii din Romania putand solicita noile tarife de roaming incepand de azi, potrivit unui comunicat al companiei.

Orange Romania devanseaza termenul acordat de Comisia Europeana si lanseaza noile eurotarife pe 25 august 2007, in loc de 30 august, clientii din Romania putand solicita noile tarife de roaming incepand de azi, potrivit unui comunicat al companiei.
Pentru apelurile catre orice tara din Uniunea Europeana, inclusiv Romania, tariful va fi de 0,49 euro/minut fara TVA, iar pentru apelurile primite 0,24 euro/minut fara TVA. Toti clientii Orange, abonati sau utilizatori PrePay, pot solicita noile tarife inca din 25 iulie, prin serviciile Self Care, Alege, Web Care sau Serviciul Clienti, urmand sa beneficieze de ele incepand cu 25 august 2007.
"Am decis sa scadem tarifele de roaming inainte de termenul acordat de Uniunea Europeana pentru ca toti clientii nostri care pleaca in vacanta in aceasta perioada sa poata tine mai usor legatura cu prietenii si familia", a declarat International Roaming Manager al Orange, Irina Pana.

Abonatii Vodafone Passport nu vor fi trecuti automat la noile tarife

Vodafone Romania va reduce, din 29 august, tarifele de roaming pentru apelurile in statele membre ale Uniunii Europene, iar valorile convorbirilor se incadreaza conform reglementarilor Comisiei Europene. Vodafone Romania va percepe clientilor care calatoresc in strainatate un tarif unic de 0,65 dolari/ minut, fara TVA (echivalentul a 0,48 euro/minut), pentru apelurile efectuate catre destinatii din Uniunea Europeana, indiferent daca utilizeaza sau nu reteaua unui operator preferat Vodafone. Pentru apelurile primite in roaming, clientul aflat in spatiul UE va plati un tarif unic de 0,32 dolari/minut, fara TVA (echivalentul a 0,24 euro/minut). Noile tarife Vodafone World au fost stabilite in conformitate cu prevederile regulamentului UE, la cursul de schimb din data de 30 iunie. Tarifele Vodafone World pentru apelurile in roaming catre alte destinatii, din afara Uniunii Europene, precum si pentru apelurile video, SMS, MMS si GPRS nu vor fi modificate. Utilizatorii Cartelei Vodafone si Vodafone 2in1 vor trece automat, incepand cu aceeasi data, la noile tarife Vodafone World pentru UE. Utilizatorii serviciilor pe baza de abonament pot solicita gratuit noile tarife de roaming Vodafone World pentru UE, in perioada 29 iulie - 28 august. Activarea noilor tarife se va produce in termen de 30 de zile de la data solicitarii. Incepand cu 29 septembrie, abonatii care nu au solicitat, in perioada mentionata, activarea noilor tarife vor fi transferati automat la acestea, cu exceptia clientilor Vodafone Passport.

Pana in 2010, tarifele vor mai scadea cu aproximativ 15%

Delegatiile Parlamentului European si a Consiliului au ajuns in luna mai la un compromis privind tarifele de roaming, care urmareste reducerea cu jumatate a pretului apelurilor pe telefonia mobila efectuate in strainatate. Cele doua parti au convenit ca preturile sa scada in urmatorii trei ani. Astfel, apelurile facute din strainatate vor fi de 49 de eurocenti in primul an, 46 in al doilea si 43 in cel de-al treilea an. La apelurile primite in strainatate, preturile vor scadea in etape de la 24 de eurocenti in primul an, la 22, respectiv la 19. Plafoanele sunt apropiate de valorile propuse de Parlament, 40 de eurocenti pentru apelurile efectuate si 15 pentru cele primite, fata de cele propuse de statele membre, 60, respectiv 30 de eurocenti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin